Ștrandul s-a redeschis vineri. Acces doar pe bază de rezervare și declarație pe proprie răspundere

HomeSocial

Ștrandul s-a redeschis vineri. Acces doar pe bază de rezervare și declarație pe proprie răspundere

 

Vineri, 26 iunie, de la ora 09.00, s-a dat startul unui nou sezon estival în ștrandul din cadrul Complexului Sportiv și de Agrement „Moldova” din Roman. În prima zi, accesul publicului a fost gratuit, iar de sâmbătă se va face contra cost, la aceleași tarife ca și în anul anterior: de 12 lei pentru adulți și 6 lei pentru copii și pensionari – de luni și până joi și de 20 de lei pentru adulți și 10 lei pentru copii și pensionari – de vineri și până duminică. Copiii sub 3 ani și persoanele cu handicap beneficiază de intrare liberă.

Însă, având în vedere condițiile actuale, pe durata stării de alertă, accesul publicului în Ștrand se va face în limita a 500 de locuri și doar în baza unei programări prealabile și a unei declarații pe propria răspundere, a fiecărui beneficiar, potrivit căreia nu a fost expus la cazuri pozitive sau nu au intrat în contact cu persoane suspecte de COVID-19 în ultimele 14 zile – conform Ordinului comun al Ministerului Tineretului și Sportului și al Ministerului Sănătății nr. 619/1077/din 12.06.2020.

„Începând de astăzi am redeschis zona de bazine din Complexul Sportiv și de Agrement «Moldova». Cred eu că din zona Moldovei este una dintre cele mai frumoase baze de relaxare, o spunem și prin prisma experiențelor pe care le-am avut cu cetățeni din alte localități care, la sfârșit de săptămână, veneau la Roman să beneficieze de condițiile pe care noi le oferim aici. Apreciez în mod deosebit activitatea celor de Clubul Sportiv Municipal Roman, pentru că au pregătit cum se cuvine și acest nou sezon – un sezon oarecum atipic, pentru că va trebuie să facem față unor provocări legate de respectarea normelor de siguranță împotriva infectării cu noul coronavirus, dar sunt convins că vom trece cu bine peste asta și ne vom bucura de beneficiile pe care le oferă această zonă de agrement. Așteptăm romașcanii în număr cât mai mare, sigur, respectând numărul de locuri pe care îl avem acum disponibil, de 500 de locuri zilnic. Condiția de bază este un telefon în prealabil pentru programare și completarea unei declarații pe proprie răspundere, totul respectând normele de siguranță”, a afirmat primarul Lucian Micu.

„Subliniem faptul că este un sezon atipic, astfel că avem nevoie de responsabilitatea și cooperarea clienților atunci când accesează serviciile bazei noastre din ștrand. Chiar și în condițiile cheltuielilor suplimentare impuse de situația din această epidemie, noi am păstrat același tarife ca și anul trecut. Insistăm asupra faptului că este necesară o programare – iar noi ne putem organiza astfel încât să putem face programări cu maximum trei zile în avans de la ziua în care se face programarea. De asemenea, menționez că după terminarea programului se asigură dezinfectarea șezlongurilor – conform normelor stabilite în acest moment –, acest lucru fiind făcut și pe parcursul zilei, în momentul în care un client părăsește definitiv Ștrandul. În condițiile în care vor exista semnale că se va putea renunța la restricțiile actuale, vom putea primi în Ștrand clienți ca într-un sezon normal – peste această limită de 500 de locuri din prezent”, a afirmat Constantin Cudalb, directorul Clubului Sportiv Municipal Roman.

Cum se fac programările și ce reguli trebuie respectate

Persoanele interesate pot solicita programarea individual sau cu membrii de familie, în vederea accesării serviciilor ștrandului, la numărul de telefon: 0786.450.754, începând cu data de 25.06.2020, între orele 09.00 – 15.00. Pe durata sezonului estival 2020 programările se vor face zilnic între orele 09.00 – 20.00.

Reguli generale de respectat în incinta Ștrandului Municipal:
– este obligatorie purtarea măștii în spațiile comune;
– este interzis scuipatul sau suflatul nasului în bazin;
– nu va fi permis accesul persoanelor care prezintă semne de infecție respiratorie (tuse și strănut frecvente, stare generală alterată) și febră mai mare de 37,3 0 C;
– în apă, fiecărui înotător trebuie să îi revină o suprafață exclusivă de cel puțin 12 mp;
– privitor la șezlonguri, se va respecta o distanță de 2 m, în orice direcție, pentru persoanele care nu fac parte din aceeași familie;
– orice accesare a serviciilor Ștrandului va fi precedată de o procedură de auto-evaluare efectuată de către client, persoanele care prezintă unul sau mai multe din simptomele comune ale îmbolnăvirii cu COVID-19 urmând să nu părăsească locuința și să parcurgă procedurile descrise de autoritățile sanitare.

Se recomandă clienților ca măsuri suplimentare împotriva îmbolnăvirii cu COVID-19:
– evitarea introducerii în incinta ștrandului de alimente sau băuturi aduse de acasă;
– respectarea indicațiilor și regulilor afișate în incinta ștrandului;
– evitarea ieșirii și revenirii în incinta ștrandului sub diverse pretexte.

Terenul de volei pe nisip va putea fi utilizat de maxim 6 jucători, cu păstrarea regulilor de distanțare: la efort fizic (2m) și în repaus (7m).

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0