HomeActualitateRoman

Ștrandul de un milion de euro este în lucru

Lucrările la ștrand se desfășoară într-un ritm rapid. Se dorește finalizarea parțială a investiției în 2014. Trei obiective mari din oraș vor fi administrate de SC Urban Municipal SA.

 

Ștrandul din Roman, zona de picnic care se află vis-a-vis de ștrand, dar și Parcul Municipal vor fi administrate de SC Urban Municipal SA, o societate care va fi înființată anul viitor, în acest scop. Proiectul privind noua societate a Consiliului Local există de mai mult timp, dar înregistarea firmei nu a fost făcută din cauză că nu erau realizate obiectivele ce vor intra în administrarea entității juridice.

Anul acesta, însă, au început lucrările atât în ștrand, cât și în zona de picnic. Capacitatea ștrandului va fi de 2.000 de persoane, iar lângă bazine vor exista terase de alimentație publică, dar și o bază sportivă de agrement.

”Aș vrea să fie un obiectiv unic în Moldova. Nu va fi nisip, vor fi pavele; nu agreez varianta cu nisip, pentru că vreau să protejăm uzina. Nisipul se duce în apă, înfundă filtre și pompe. Noi am mers în țară și am văzut că cele mai frumoase și mai elegante ștranduri sunt cele cu pavele.  Vor fi bariere la intrare, iar parcarea va avea între 300 și 350 de locuri de parcare. Intrarea se va face pe bază de cartelă și zona va fi monitorizată video pentru protejarea bunurilor și a persoanelor care vor veni aici. Dar, mai e mult până acolo. Deocamdată, s-a turnat partea de betoane, aproximativ 650 – 700 de metri cubi de betoane. În momentul de față se lucrează la filtru, se lucrează la uzină, la supraînălțări. Vor urma contratreptele, treapta de odihnă și încercăm să lucrăm și la sistematizare verticală, atât cât ne va permite timpul”, a afirmat Laurențiu Leoreanu, primarul municipiului Roman, în cadrul vizitei de lucru pe care a efectuat-o, marți, pe șantierul viitorului ștrand. De asemenea, lângă gardul care delimitează ștrandul de curtea Arhiepiscopiei Romanului Bacăului vor fi plantate sălcii, pentru a se crea o perdea naturală care să protejeze lăcașul de cult de zona de divertisment.

În paralel, echipe din Primărie lucrează în zona de picnic. ”Vis-a-vis de ștrand am îndepărtat vegetația parazitară, vegetația îmbătrânită și bolnavă. Vom îndepărta toată vegetația care încurcă, vrem să nivelăm și să începem gardul de protecție pe partea de sud-est a acestei zone. Iar în această iarnă vom pune la punct acest proiect, ca la primăvară – să vedem cu ce bani – să asigurm partea de utilități: apă, toalete, foișoare, grătare, piste. E un mare proiect care sper, în ansamblul lui, să fie terminat în circa doi ani și jumătate, dar aș vrea ca, la primele obiective, să dăm drumul anul viitor”, a precizat primarul Leoreanu.

Lucrările în ștrand sunt executate de asocierea dintre firmele Bacor Prodcom Roman şi Rom Urban Construct Roman, pentru valoarea de 5.968.945,07 lei, cu tot cu TVA, adică peste un milion de euro.

Comentarii

WORDPRESS: 3
 • Totuși-ștrand fără nisip…nu prea merg! .Este bun patul de nisip cald pentru corp…nu poți să stai numai pe șezlong,nu e sănătos,consultați medicul(poate pt.fițe,ar merge,dar ele nu contează!)
  Ca să nu ajungă nisip în bazine există soluție…se face un șanț cu apă,care înconjoară bazinul,treci prin apă, nisipul aici rămâne…este osoluție verificată-practic!
  Cum să stai pe pavelele tari ca…piatra?

  • Practicanta 9 ani ago

   Nu-ti comvine ,te urci in microbuz si mergi la iasi,acolo ai nisip destul sa-ti intre in chiloti,eu una nu suport nisipul in chiloti.

 • Ics 9 ani ago

  Asa e,vegetatia e parazitara. Toata. De aia orice lucrare inceputa sub girul primariei incepe cu defrisarea. Las` ca punem ghivece de panselute…..