Prima paginăRoman

Ștrand de peste un milion de euro la Roman

Dimensiune text

Primăria municipiului Roman a semnat contractul de modernizare a ștrandului. Câștigătoare sunt două firme din Roman. Valoarea contractului, cu tot cu TVA, depășește 5.000.000 de lei, iar lucrările se vor desfășura pe parcursul a doi ani.

 

 

Ștrandul municipal Roman a devenit obiectul unui contract în valoare de peste 5.000.000 de lei, după zeci de discuții și de proiecte și după ani de zile în care a devenit o paragină. Lucrările vor începe după sărbătorile pascale și vor fi terminate anul viitor.

strand 30043Ștrandul municipal a fost neglijat de autorități ani de-a rândul. În 2009, administrația locală a reușit să încheie un parteneriat cu un investitor din Ardeal. În urma unei licitații publice, omul de afaceri Valer Pop, administrator al societății Mobdecor Construct SRL, a primit în concesiune 22.800 de metri pătrați de teren din Ștrandul Roman, la prețul de 0,3 euro pe metru pătrat pe an. Investitorul promisese, la preluarea ștrandului, investiții de sute de mii de euro, unele fiind deja realizate. În vara anului 2009 a fost reabilitat un bazin de înot, a fost construită o grădină de vară și câteva cabine de schimb. În anii următori, ar fi trebuit să apară un hotel cu 16 camere și două apartamente, un restaurant cu terasă și o cofetărie cu terasă, la nivelul al doilea- o piscină acoperită, cu bar și servicii SPA, plaje, spații verzi, terenuri de tenis și minifotbal, parcări. Dar mai multe afaceri ale lui Valeriu Pop au dat faliment din cauza crizei, iar aceasta a renunțat la proiectul din ștrand.

De atunci s-a tot încercat găsirea unei soluții viabile pentru ca romașcanii să aibă un loc de relaxare pe timpul verii. În noiembrie 2011, Consiliul Județean Neamț a oferit 150.000 de lei pentru realizarea proiectului tehnic al ștrandului din Roman, iar în iulie 2012, administrația locală a prezentat proiectul unor investitori chinezi, dar fără succes.

strand 30042În august 2012 s-a finalizat proiectul ce a fost scos la licitație. La începutul lunii februarie a acestui an au fost deschise ofertele depuse prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Însă, după ce a fost aleasă firma câștigătoare, firma care s-a situat pe locul al doilea a depus contestație, astfel că autoritățile locale nu au putut încheia contractul de execuție. După ce au fost rezolvate contestațiile, contractul a fost semnat cu asocierea dintre firmele SC Bacor Prodcom SRL Roman și SC Rom Urban Construct SRL Roman, pentru valoarea de 5.968.945,07 lei cu tot cu TVA, adică peste un milion de euro.

De acești bani, cele două firme vor oferi romașcanilor trei bazine – unul mare și două mici, pentru copii -, un local cu terasă la nivelul superior, zeci de locuri de parcare, vestiare și dușuri. Banii vor fi utilizați, însă, și pentru transformarea perimetrului situat între ștrand și râul Moldova într-o zonă de picnic, dotată cu foișoare și grătare, dar și cu o pistă de role care o va înlocui pe cea amenajată în parcul de la Biserica Armenească.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 14
 • gardistu 8 ani

  LA PLACINTE INAINTE LA RAZBOI INAPOI (LOCURI DE MUNCA IOC DISTRACTIE DE IARMAROC)

  • User 8 ani

   Da’ tu ai impresia ca strandu’ ala se administreaza singur?
   Sunt unii din voi care nu se multumesc cu nimic din ce se face in oras, chiar daca e progres.
   Acusi se va deschide vreo fabricuta ceva si vei fi dezamagit ca nu a venit fabrica Rolls Royce la Roman.

   • gardistu 8 ani

    progres in distractie, da uzerule esti pe felie. locuri de munca poate in italia nu in targu romanului

 • Un Romascan. 8 ani

  Pacat de banii care se va investi, Romascanul tot la strandurile din in vecinatatea orasului va merge.O sa va puneti intrebarea, de ce? pentru un singur lucru, acolo lumea este civilizata si fiecare isi vede de cearceaful lui.La noi ,Rromi acestui oras, inca nu s-a civilizat inca.

  • NEA FANE. 8 ani

   Da din pacate.Dar cine isi va lasa copiii,adica fetele la strand in Roman,v-ati pus intrebarea? dezamagitor mare pentru acest oras , sunt mutat aici de doi ani din judetul Bacau,este diferenta de civilizatie fata de celelalte orase,asa zisi cocalari ,este cu mentalitatea mult inapoiata, nu poti iesi pe centru la o terasa, iti este frica, toti stau gramada cate 7-8 insi in fata barului si nu consuma nimic, acosteaza persoanele care intra in casa de schimb valutar,si patroni acestor baruri pur si simplu se uita cu frica.PACAT CA POLITIA LE DA MANA LIBERA.

  • hahaha 8 ani

   ca bine zici! dar de ce nu le fac si lor un strand special? e foarte simplu: baga apa o data in mai si o scoate cand vine frigul. lor nu le trebuie apa curata, ca si asa intra nespalati, se pisa si se caca, ce sa mai, o frumusete sa intri cu ei in strand.

  • Dan 8 ani

   True

 • pegas 8 ani

  @Un Romascan Nici tu nu te`ai civilizat inca in privinta „i-urilor” si a acordului subiectului cu predicatul. Stai jos, ai 2 ! :))

 • culai 8 ani

  Comentariile de mai sus sunt dezamagitoare si reflecta incapacitatea [TOTALA INCULTURA] autorilor de a intelege ceva. Pacat.Toata stima si aprecierea pEntru cei care au reusit pornirea acestei investitii care contribuie direct la imbunatatirea conditiilor noastre de viata.Sunt deosebit de incantat si pentru organizarea locului de picnic. Doamne ajuta ,sa-l prind si eu care am peste 80 de ani.Inca odata „BRAVO”!!.

  • bastina 8 ani

   vorbesti dintr-o realitate paralela mosule ori esti p(r)ostac platit. asta era cea mai stringenta nevoie pentru targ acum un strad de fite unde si intrarea va costa un purcoi de bani facuti pe alte meleaguri nu pe aici.

  • Lucian 8 ani

   Ce-ai mai folosi tu computerul la 80 si ceva de ani dom’ Culai :))))

 • ionut 8 ani

  Bani aruncati in vant , ca foarte multi bani aruncati in vant de autoritatile locale uitati-va la parculetele amenajate pe Smirodava persoanele venite din INDIA care se afla cu o scara mai jos pe scara evolutiei si care au numai drepturi si absolut nici o obligatie le-au facut praf si praful se va alege si de acest asazis strand .Cine se va baga in apa cu alte 10 persoane mizerabile cu nenumarate boli de piele pe care cei de la intrare vor fi nevoiti sa le lase sa intre ca daca ,nu o fac, sunt rasisti . Poate se va cere la intrare sa se arate printr-o adeverinta ca esti platitor de taxe doar asa va putea supravietui acest strand, apropo aceastra adeverita s-ar putea cere si la vot si doar asa putem civiliza aceasta minoritate ce este folosita de 23 de ani ca masa de manevra de persoanele ce s-au perindat pe la conducere si de care am putea scapa daca am merge si noi la vot cei ce ne platim taxele si respectam legea tot timpul nu numai cand e in favoarea noastra…..FOLOSIT BANII NOSTRI PENTRU NOI, NU PENTRU CEI CE AU NUMAI DREPTURI SI NICI O OBLIGATIE…….

 • gicu 8 ani

  De facut, tebuia facut,dar la vreme de criza locurile de munca create aduc multumirea oamenilor.Intr-un oras in care s-a asternut linistea dupa alegerea fruntasilor(fruntaselor),iata ca apar si indeplinirea promisiunilor ,printre care si aceasta.Loc de etalare a fufelor ,pestilor,camatarilor si tot neamul lor cu masinisi……….