Prima paginăEconomie

Strada Ștefan cel Mare, reamenajată pentru una dintre intrările la noul centru comercial Roman Value Centre

Strada Ștefan cel Mare, reamenajată pentru una dintre intrările la noul centru comercial Roman Value Centre

Dimensiune text

 

 

O porțiune din strada Ștefan cel Mare din municipiul Roman, la ieșirea spre Iași, din zona OMV – Autogară, urmează a fi reamenajată, în vederea realizării uneia dintre căile de acces în noul retail park aflat în construcție pe strada Mihai Viteazu, Roman Value Centre.

Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local de vineri, 7 septembrie, se află un proiect de hotărâre privind privind aprobarea transmiterii în folosință a unui teren către SC PK Indigo SRL în scopul realizării din fonduri proprii ale subscrisei a investiției „Amenajare acces din strada Ștefan cel Mare, pentru obiectivul Retail Park Roman”. Centrul comercial „Roman Value Centre” urmează a fi deschis în luna noiembrie, conform dezvoltatorilor, companiile private de investiții Prime Kapital și MAS REI – MAS Real Estate Inc., care mai au proiecte asemănătoare în curs în Iași, Pitești, Târgoviște, Baia Mare, Balotești, Ploiești și Focșani.

„Intersecția care urmează a fi modificată în acest scop aparține domeniului public al Municipiului Roman aflat în administrarea Consiliului Local (…) afectată fiind o suprafață de 1.063 mp teren din strada Ștefan cel Mare. Deoarece investiția este integral a unei firme private, se impune atribuirea în folosința acesteia a terenului în cauză, pe durata execuției lucrărilor, apreciată la un an prin adresa înregistrată la Primăria municipiului Roman (…), astfel încât să se poată emite autorizația de construire în deplină legalitate. La finalizarea lucrărilor, acestea vor trece în proprietate publică, asemenea terenurilor pe care s-au realizat. Ținând cont că amenajarea în cauză va contribui și la fluidizarea traficului de pe strada Ștefan cel Mare, într-un punct sensibil și din punct de vedere al vizibilității, consider demersul de față benefic pentru municipiu”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre ce va fi dezbătut de consilierii locali în ședința de vineri.

Raportul de specialitate la proiectul de hotărâre în cauză precizează că „sub aspectul oportunităţii, sistematizarea unei intersecții de importanță regională și națională, cum este cea de față, nu poate fi decât absolut necesară traficului greu, în primul rând, dar și tuturor celor care tranzitează orașul; din acest punct de vedere, obiectivul este categoric unul de utilitate publică pentru comunitatea locală și nu numai, fiind oportun în acest moment și datorită investiției majore ce se va realiza (…) Menționăm că, la finalizarea acestora, întreg rezultatul acestui efort va trece în proprietate publică și va aduce plus valoare inventarului municipiului”.

Pentru facilitarea accesului auto la cealaltă intrare în viitorul centru comercial, din strada Mihai Viteazu, se va realiza un sens giratoriu care să direcționeze și să fluidizeze traficul, pentru a nu se crea blocaje, o hotărâre în acest sens fiind aprobată de Consiliul Local în luna august.

Centru comercial cu peste 70 de magazine

Din cei 20.000 de metri pătrați ai complexului, 6.500 vor fi ocupați de un hypermarket operat de Carrefour, 3.500 de galerii comerciale, iar 10.000 de o amenajare de tip „strip mall” – un spaţiu comercial localizat în aer liber, unde magazinele sunt aranjate în linie, cu un trotuar în faţă. Centrul comercial de la Roman se va adresa către circa 160.000 de potențiali clienți, din zona aflată la distanță de 30 de minute de condus de municipiul Roman, arată proiectul Prime Kapital România transmis Ziarului de Roman.

„Vom avea peste 70 de magazine, printre care Carrefour, Altex, Jysk, CCC, Hervis, Deichmann, Pepco, KFC, Dabo Doner, Benvenuti, Vodafone, Cador, Inmedio, Banca Transilvania, iar deschiderea se va face în data de 8 noiembrie”, a afirmat Dragoș Stancu, Leasing Asset Management în cadrul Prime Kapital România.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Mihai 3 ani

    Pacat ca nu au inclus sali de cinema in acest mall, avand in vedere ca foarte multi romascani si cei din localitatile limitrofe merg la Bacau sau Piatra la cinema.

  • coro 3 ani

    ar fi bine ca accesul de pe strada Stefan cel Mare sa fie doar de pe sensul de mers spre Iasi, cu iesire doar cu obligatoriu la dreapta, altfel o sa iasa cu masini botite… si sa fie montate separatoare de sens sau ceva…