HomeEconomie

Stațiunea de Cercetare Secuieni sprijină fermierii

Pentru Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare  Agricolă (SCDA) Secuieni a devenit deja o tradiție ca luna iunie să fie dedicată acțiunilor de promovare și extensie a rezultatelor obținute în activitatea de cercetare și dezvoltare.

 

 

Potrivit directorului SCDA Secuieni, doctor iniginer Elena Trotuș (foto), aceste acțiuni nu se pot realiza decât în parteneriate cu firme de prestigiu din domeniul agricol.
„Am început pe 3 iunie cu o astfel de manifestare, apoi am organizat pe 14 iunie o altă manifestare, în premieră, cu firma Alcedo. Va urma, pe 21 iunie, avem un nou eveniment pentru agricultori, în colaborare cu firma Bayer, a cărui temă este prezentarea tehnologiilor de cultivare a plantelor de câmp bazate pe un sistem de protecție a culturilor de tip Bayer. Urmează ca, în perioada 27-29 iunie, sectorul de cercetare a unității noastre să participe la Salonul regional al cercetării științifice, care va avea loc la Bacău, în care vom prezenta toate rezultate proprii, iar în data de 12 iulie vom organiza o acțiune de promovare la care vor participa și reprezentanți ai Ministerului Agriculturii. Tema acțiunii este prezentarea rezultatelor în domeniul cânepii monoice, dat fiind faptul că noi suntem singura unitate din țară care este autorizată pentru acest tip de activitate. În acest domeniu avem rezultate atât în cea ce privește soiurile create și omologate, soiuri brevetate, dar avem și tehnologii de cultivare”, a declarat doctor inginer Elena Trotuș.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Alo, doamna doctor Trotus, domnu reporter, domnu corector, doamna sef de redactie, unde e logica? „Va urma, pe 21 iunie, avem un nou eveniment pentru agricultori, în colaborare cu firma Bayer, a cărui temă este prezentarea tehnologiilor de cultivare a plantelor de câmp bazate pe un sistem de protecție a culturilor de tip Bayer”. Va urma sau avem? Canepa monoica avem! Corectura monoica avem.