Prima paginăRomanEconomie

Stațiunea de Cercetare Roman, datoare cu 1.101.976 de lei la stat

Dimensiune text

Staţiunea de Cercetare şi Producţie pentru Cultura Sfeclei de Zahăr Roman a fost executată silit de mai multe ori în ultimii ani, în scopul recuperării datoriilor pe care aceasta le-a adunat către stat. Ultima încercare de valorificare a bunurilor a fost în luna februarie anul acesta.

În ultimii ani, Staţiunea de Cercetare şi Producţie pentru Cultura Sfeclei de Zahăr Roman a fost cea care a ocupat mereu primul loc în topul datornicilor din zona Roman către bugetul de stat consolidat. În vederea recuperării obligaţiilor neachitate la bugetul general consolidat al statului, organele de executare silită din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Neamţ au întreprins multiple măsuri de executare silită.

În anul 2008, toate bunurile proprii ale Staţiunii au fost sechestrate, iar în anul 2009 au fost organizate trei licitaţii, în urma cărora s-au vândut o parte dintre bunurile mobile şi imobile ale debitoarei. Bunurile mobile şi imobile proprietatea privată a debitoarei, sechestrate şi nevalorificate de organul fiscal, au fost restituite către aceasta, rămânând, în continuare, indisponibilizate.

„În anul 2014, în baza articolului 167, alineatul 1), din Ordonanţa Guvernului numărul 92/2003, privind Codul de procedură fiscală, republicată cu modificările şi completările ulterioare, s-a procedat la reevaluarea bunurilor, în scopul reluării procedurii de valorificare a bunurilor mobile şi imobile rămase nevalorificate. Astfel, cu ocazia licitaţiei organizate în data de 17 decembrie 2014, s-au vândut toate bunurile mobile şi imobile proprietatea privată a debitoarei, situate în localitatea Trifeşti, comuna Trifeşti, judeţul Neamţ”, a declarat Cristina Ionescu, purtătorul de cuvânt al AJFP Neamţ. Aşadar, în decembrie anul trecut, au fost vândute bunuri imobile, constând în baracă basculă, copertină tractoare şi un atelier mecanic, şi bunuri mobile: cântar basculă şi două porţi metalice.

Pentru bunurile rămase nevalorificate, au mai fost organizate încă două licitaţii. La cea de-a treia licitaţie, organizată în data de 10 februarie 2015, s-a vândut bunul imobil „Fânar”, situat în municipiul Roman.

„Facem precizarea că, potrivit prevederilor articolului 167, alineatul 1), din Ordonanţa Guvernului numărul 92/2003, în baza unei cereri depuse de orice persoană interesată, Serviciul Fiscal Municipal Roman va relua oricând procedura de valorificare. Potrivit informaţiilor disponibile pe portalul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, obligaţiile fiscale restante ale respectivei persoane juridice, la data de 30 septembrie 2015, erau în sumă totală de 1.101.976 de lei”, a mai precizat Cristina Ionescu.

COMENTARII

WORDPRESS: 0