Prima paginăSport

Startul campionatului Ligii a treia se amînă

Dimensiune text

Campionatul de fotbal al Ligii a treia nu va mai începe în 17 august, așa cum a fost programat, ci cu două săptămîni mai tîrziu. O decizie în acest sens se prefigurează a fi luată în cursul acestei săptămîni de către Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal, iar semnele sînt cît se poate de clare.

 

Destule echipe din ligile a doua și a treia, chiar înscrise în campionat, au situații financiare precare și este de estimat o reducere a numărului formațiilor din eșaloanele amintite, în sezonul competiținal 2012-2013. Canicula din această perioadă este un alt factor care impune amînarea startului competițiilor din ligile inferioare.

„Știm și noi de acest lucru și ni se pare normală renunțarea la începerea campionatului în 17 august. De aceea, nici noi nu ne mai grăbim acum. Aveam în intenție să începem cantonamentul de vară miercuri, 1 august. Oricum, nu vom intra în pregătire centralizată mai devreme de joi, dar și această zi este pusă sub semnul întrebării„, a afirmat Iosif Susanu, antrenorul principal al SCM Petrotub Roman.

„Sindromul” care provoacă amînărea startului campionatelor din Liga a doua și a treia nu este unul zonal. Echipele care aleg o pregătire centralizată acum vor fi dezavantajate în 31 august, dacă atunci va începe campionatul, față de cele care vor alege o perioadă mai apropiată de startul întrecerii.

COMENTARII

WORDPRESS: 0