Home

Start în Liga Națională feminină de handbal

lot hcm

HCM Roman va juca miercuri, 4 septembrie, cu Universitatea Jolidon Cluj, în deplasare, de la ora 18, în debutul campionatului.

Ediția 2013-2014 a campionatului Ligii Naționale feminine de handbal va începe miercuri, 4 septembrie, HCM Roman fiind, iarăși, la fel ca în precedentele sezoane, prima pe lista de start a competiției, doar adversara din etapa inaugurală fiind alta. Aflată pentru a 11-a oară consecutiv în eșalonul întâi, formația romașcană condusă acum de pe banca tehnică de Florentin Pera va juca în prima etapă în deplasare, cu Universitatea Jolidon Cluj, miercuri, de la ora 18. Partida va fi arbitrată de cuplul Călina (Argeș) / Belean (Mureș) și va fi transmisă de Digi Sport Tv. Tot miercuri, dar de la ora 19.30, va avea loc meciul dintre Corona Brașov și nou-promovata CSM Cetate Deva.

“Nu vom putea aborda noul campionat cu lotul complet, apt de joc. Ana Maria Iuganu este încă în perioda de recuperare, dar mai avem și alte trei jucătoare accidentate, în ultima perioadă. Până către turneul pe care l-am organizat acasă, Cupa Roman Vodă Mușat, stăteam bine. Ghinionul a făcut să se mai accidenteze trei. Nu înseamnă că ne-a căzut optimismul. Vrem să facem un joc cât mai bun și să obținem un rezultat favorabil. Va fi foarte greu și, tocmai de aceea, dacă vom face față, inclusiv cu rezultat favorabil, va fi foarte bine pentru noi. Clujul are un lot omogen și cu un nucleu de handbaliste de valoare care se cunosc foarte bine între ele în relațiile de joc”, a declarat Florentin Pera, antrenorul HCM Roman.

Sistem nou de campionat

La startul noii ediții de campionat, al cărui sistem competițional s-a schimbat față de ediția precedentă, în sensul că se va juca play-off și play-out, se vor afla tot 12 echipe. Înainte de începerea competiției trecute una s-a retras, cu foarte puțin timp înainte de start. Federația de specialitate a introdus ulterior o înlocuitoare, “naționala” de tineret, formată din jucătoare neconsiderate ca indispensabile de către cluburile de care aparțineau. Varianta, proastă din start, a căzut când “naționala”, alcătuită mai mult din junioare, era învinsă la diferențe mari, meci de meci. Campionatul a continuat cu 11 echipe după retragerea din competiție a echipei așa-zis naționale.

Conform noului regulament de desfășurare al competiției, prima fază a întrecerii va fi una tur-retur între toate participantele. După încheierea returului, în funcție de locurile ocupate în clasament, echipele vor fi împărțite în două serii valorice, una formată din primele șase clasate, iar cea de a doua din ocupantele pozițiilor 7-12. Prima grupă valorică va avea parte de play-off, în care se vor desemna campioana, celelalte ocupante ale podiumului și marea parte a participantelor în cupele europene. În etapa I a fazei play-off echipele se vor împerechea astfel: locul 6 – locul 1, locul 5 – locul 2, locul 4 – locul 3. Jocurile se vor disputa, tur-retur, pe sistemul “cea mai bună din trei meciuri”, al treilea meci urmând a avea loc pe terenul echipei mai bine clasate la sfâșrșitul fazei anterioare a competiției.

Pe de altă parte, în perioada 21-27 aprilie 2014 va fi organizată o nouă ediție a Cupei României, cea în urma căreia va fi cunoscută reprezentanta României în Cupa Cupelor Europene.

Etapa I (4 /5 septembrie)

Brașov – Deva

Craiova – Zalău

Cluj – Roman

Brăila – București

Constanța – Baia Mare

Rm. Vâlcea – Ploiești

Etapa a II-a (15 septembrie)

Deva – Ploiești

Baia Mare – Rm. Vâlcea

București – Constanța

Roman – Brăila

Zalău – Cluj

Brașov – Craiova

Etapa a III-a (22 septembrie)

Craiova – Deva

Cluj – Brașov

Brăila – Zalău

Constanța – Roman

Rm. Vâlcea – București

Ploiești – Baia Mare

Etapa a IV-a (29 septembrie)

Deva – Baia Mare

București – Ploiești

Roman – Rm. Vâlcea

Zalău – Constanța

Brașov – Brăila

Craiova – Cluj

Etapa a V-a (6 octombrie)

Cluj – Deva

Brăila – Craiova

Constanța – Brașov

Rm. Vâlcea – Zalău

Ploiești – Roman

Baia Mare – București

Etapa a VI-a (13 octombrie)

Deva – București

Roman – Baia Mare

Zalău – Ploiești

Brașov – Rm. Vâlcea

Craiova – Constanța

Cluj – Brăila

Etapa a VII-a (3 noiembrie)

Brăila – Deva

Constanța – Cluj

Rm. Vâlcea – Craiova

Ploiești – Brașov

Baia Mare – Zalău

București – Roman

Etapa a VIII-a (10 noiembrie)

Deva – Roman

Zalău – București

Brașov – Baia Mare

Craiova – Ploiești

Cluj – Rm. Vâlcea

Brăila – Constanța

Etapa a IX-a (17 noiembrie)

Constanța – Deva

Rm. Vâlcea – Brăila

Ploiești – Cluj

Baia Mare – Craiova

București – Brașov

Roman – Zalău

Etapa a X-a (28 decembrie)

Deva – Zalău

Brașov – Roman

Craiova – București

Cluj – Baia Mare

Brăila – Ploiești

Constanța – Rm. Vâlcea

Etapa a XI-a (5 ianuarie)

Rm. Vâlcea – Deva

Ploiești – Constanța

Baia Mare – Brăila

București – Cluj

Roman – Craiova

Zalău – Brașov

Retur

Meciurile din retur se vor disputa după același program, cu mențiunea că datele sunt următoarele: 16 ianuarie, 19 ianuarie, 23 ianuarie, 26 ianuarie, 1 februarie, 9 februarie, 16 februarie, 23 februarie, 1 martie, 8 martie, 15 martie. Meciurile din prima fază a play-off-ului / play-out-ului sunt programate pe 4, 10 și 11 mai, iar din cea de a doua fază pe 14, 17, 21, 24, 28, 31 mai.

Lotul HCM Roman

Tereza Ludmila Tamaș Pîslaru – portar

S-a născut la Roman în 28 aprilie 1982. A început handbalul la LPS Roman cu profesorul Ioan Ungureanu. În 2000 juca deja la Fibrex Săvinești, în prima ligă, la seniori. Campioană europeană la junioare în 1999 și în 2000 la tineret. A jucat la cel mai înalt nivel, Silcotub Zalău, Oltchim Râmnicu Vâlcea și în naționala mare, palmaresul său fiind impresionant. Medaliată cu argint la Campionatul Mondial din 2005 de la Sankt Petersburg, medalie de aur la universitare, câștigătoare a Cupei Cupelor în 2007. Cupa și campionatul în Serbia, 2013, cu RK Zajecar.

Andreea Polocoșer – portar

Născută în 15.06.1991, Suceava. Cluburi la care a evoluat: LPS Suceava, Oțelul Galați, HCM Roman. Componentă a lotului național de tineret, participantă în cupele europene cu Oțelul Galați.

Paula Vișan Teodorescu – portar

Nascută în 26.03.1984 la Focșani. A mai evoluat la Astral Poșta Cîlnău (Buzău), Oțelul Galați, Tomis Constanța, Universitatea Reșița. Fostă componentă a lotului de tineret al României, locul al treilea la Campionatul Universitar din Italia, locul secund la CMU Brazilia.

Diana Claudia Ivanov – portar

Născută la Suceava în 18.10.1995. A jucat la LPS Suceava și LPS Roman.

Ana Maria Horobeț – extremă dreapta

Născută în 04.10.1985. A mai evoluat la Oțelul Galați, Dunărea Brăila. Vicecampioană națională la juniori III, componentă a lotul național de junioare II, clasare pe locuri de cupă europeană cu Dunărea Brăila și HCM Roman.

Raluca Iuliana (Ivan) Agrigoroaiei – pivot

Născută în 19.07.1983 în Bacău. A jucat la HC Zalău, Oltchim, Știința Bacău, HCM Buzău. Dublă campioană națională cu Oltchim, dublă campioană națională cu HC Zalău, campioană națională de junioare cu HC Zalău, vicecampioană națională cu HC Zalău, vicecampioană mondială la senioare în 2005 la Sankt Petersburg.

Ana Maria Iuganu – extremă stînga, inter

Născută în 25.02.1990 la Roman. A început handbalul la 13 ani cu antrenoarea Eugenia Tăbuci la LPS Roman. Participantă  la Campionatul European de tineret din Ungaria, calificări la campionatele europene și mondiale.

Carmen Dumitrița Stoleru – inter, centru, extremă (căpitanul echipei)

Născută la 11.10.1986 la Piatra Neamț. A început handbalul la 12 ani la LPS Piatra Neamț cu profesorul Dan Valentin. A mai jucat la HCF Piatra Neamț. Medalii la campionatele naționale de juniori, semifinalistă cu HCM Roman în Challenge Cup.

Radina Valerieva Krumova – inter

Născută în 21.03.1987, sportivă de naționalitate bulgară. A mai jucat la Lokomotiv Varna, HC Dramas, AC Patras, OFN Ionias, ultimele trei toate din Grecia, respectiv CSM 2010 Bacău, de unde a venit în 2012.

Roxana Alina Joldeș – inter

Născută în 31.01.1989 la Bistrița. A jucat la U Cluj și la Terom Iași. Medaliată în campionatul intern la U Cluj, participantă în competiții majore continentale, Liga Campionilor și Cupa EHF.

Oana Alina Chitacu – extremă dreapta

Născută în 12 august 1986 la Odobești (Vrancea). A jucat la LPS Focșani, CS Oltchim, Dunărea Brăila, CSM Ploiești, SCM Craiova, Detate Deva. Campioană națională la juniori I, participantă în cupele europene cu Dunărea Brăila.

Elena Daniela Băbeanu – inter stânga, centru

Născută în 18.11.1988 la Râmnicu Vâlcea, componentă a lotului național. A jucat la Oltchim, HC Zalău și SCM Craiova. Participantă în cupele europene cu Oltchim și HC Zalău. Semifinalistă în 2012 în Liga Campionilor.

Gabriela Mihalschi – inter stânga

Născută la Târgu Neamț în 22.07.1987.  A mai jucat la HCF Piatra Neamț, HCM Baia Mare, SCM Craiova și CSM București.

Monica Elena Amoagdei – inter, extremă

Născută în 03.05.1989 în Bacău. A mai evoluat la CSȘ Bacău – elevă a profesorului Eugen Manoliu -, Știința Bacău și CSM 2010 Bacău.

Tamara Bokaric – pivot

Născută în 14.02.1990 în actuala Bosnia – Herțegovina. A jucat în sezonul trecut la Steua Roșie Belgrad, în Serbia.

Paula Elena Pavăl – centru

Născută în 01.03.1984 la Piatra Neamț. A mai jucat la HCF Piatra Neamț și Oțelul Galați. A evoluat în cupele europene cu HCM Roman și Oțelul.

Radostina Stefanova Genkova – extremă

Născută în 12.09.1984, sportivă de naționalitate bulgară. S-a transferat la Roman în vara lui 2012 de la echipa spaniolă Balonmano Murcia.

Ștefania Bălăceanu – centru

Născută în 25.07.1995 la Făgăraș (Brașov). A jucat la CS Dara Făgăraș, HCF Piatra Neamț și LPS Roman.

Alina Mihaela Ciurdea – inter

Născută în 07.09.1994 la Pașcani (Iași). Sportivă cu dublă legitimare, la LPS Roman. A mai jucat la HCF Piatra Neamț.

Comentarii

WORDPRESS: 0