Prima paginăSocial

Stagiu de formare pentru tinerii cercetaşi, la Pildeşti

Stagiu de formare pentru tinerii cercetaşi, la Pildeşti

Dimensiune text

 

 

În perioada 12-14 ianuarie, 27 de cercetași, exploratori și lideri din Centrul Local „Adormirea Maicii Domnului” din Pildești și „Coborârea Duhului Sfânt” din Adjudeni au participat la stagiul „Introducere în Pedagogia Cercetășească”, susținut de Mioara Hușanu, psiholog, și Maria Avădăni (Chelariu), ambele membre ale Echipei Naţionale de Resurse Umane a Organizaţie Naţionale Cercetaşii României. Stagiul a avut loc la Liceul Tehnologic  „Sf. Ioan de La Salle” din Pildeşti.

Mișcarea scout ocupă un loc important în viața fiecărui cercetaș care are nevoie de o formare continuă, în spatele activităților bine organizate aflându-se o serie de informații. Acestea au fost clarificate și înțelese cu ajutorul stagiului care a contribuit la dezvoltarea armonioasă și la creșterea participanților.

Astfel, plini de voie bună și gata oricând, ne-am început activitatea vineri seara, ambianța fiind creată de jocurile de cunoaștere, obiectivele pe care ne-am propus să le atingem în acest curs și, totodată, de fixarea unor informații cu privire la istoricul cercetășiei care ne-au făcut să conștientizăm impactul puternic pe care l-au avut cercetașii în societate încă de la început. Informațiile de-a lungul celorlalte două zile au fost livrate de formatori prin diverse metode interactive, care au ajutat atât la formarea noastră, cât și la unirea grupului. Datorită acestui fapt, sâmbătă am aprofundat ariile de dezvoltare, obiectivele educaționale, cadrul simbolic, sprijinul adult, impactul pe care îl avem în natură, învățarea prin acțiune, legea și promisiunea și sistemul de progres personal. Între aceste teme au avut loc pauze, timp în care ne-am jucat și am socializat. De asemenea, la sfârșitul acestei zile a avut loc o seară de jocuri în care am legat strânse prietenii de neuitat.

Ziua de duminică a început cu participarea la Sfânta Liturghie la biserica parohială din sat și a continuat cu studierea unei fișe de activitate și discutarea situațiilor cu care ne putem confrunta în activitățile pe care le desfășurăm săptămânal. După prânz a urmat partea finală, în care fiecare participant și-a spus părerea cu privire la acest stagiu, ce ar fi de îmbunătățit și cât de mult l-a ajutat participarea la un astfel de curs. Apoi, a urmat un moment emoționant în care au fost distribuite diplomele de participare care acreditează interesul pentru formare în cercetăşie.

Așadar, cu ajutorul stagiului „Introducere în Pedagogia Cercetășească” am găsit răspunsuri cu privire la cum arată un lider ideal și cu privire la organizarea unei activități, răspunsuri care vor facilita depășirea situațiilor limită cu care ne putem confrunta.

Vrem să aducem mulțumiri formatorilor Mioara Hușanu şi Maria Avădăni (Chelariu), care și-au dedicat timpul lor pentru instruirea noastră, la fel şi gazdei, conducerea Liceului Sfântul Ioan de La Salle, care ne-a oferit condiții foarte bune fără de care nu s-ar fi putut desfăşura această activitate.

A consemnat Diana Mîrţ,
Centrul Local „Adormirea Maicii Domnului” din Pildești

 

 

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0