Prima paginăSocial

Stagiu de formare pentru seniorii cercetaşi, la Pildeşti

Stagiu de formare pentru seniorii cercetaşi, la Pildeşti

Dimensiune text

 

În perioada 17-19 noiembrie, un grup de adulţi a participat la un curs de formare în cercetăşie, care a avut loc la Casa „La Salle” din Pildeşti, comuna Cordun. Scopul principal al stagiului a fost o privire de ansamblu a cercetăşiei. Temele mai însemnate au fost: Baden Powell şi intuiţia sa, organizarea internă a Organizației Naționale Cercetașii României, identitatea catolică în cercetăşie, iniţiere în metoda scout, iar metodologia folosită a fost una activă, adaptată la vârstă participanţilor, au precizat liderii cercetaşi din Pildeşti.

Cele opt sesiuni au fost ţinute de formatori experimentaţi: preot doctor Alois Hîrja, asistentul general pentru cercetaşii catolici din România; Petronela Petrea, lider şef al Centrului Local „Sfântu Dumitru” din Valea Lupului (Iaşi), profesoară şi membru din ENRU (echipa naţională de resurse umane al Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României), şi Delia Benchea, lider cercetaş din Adjudeni. Coordonator general al stagiului a fost Matilda Dămoc, lider şef la ramura seniorilor din Centrul Local „Adormirea Maicii Domnului” din Pildeşti. Alături de cercetaşii din Pildeşti au participat adulţi din Focşani (Vrancea) şi Coman (com. Sănduleni, Bacău).

„Ce am văzut şi simţit în aceste trei zile? Bucurie, angajare, dorinţă de formare, spontaneitate, creativitate, spirit de echipă, asumare. Nu poţi lucra cu copiii sau cu tinerii în cadrul cercetăşiei, fără a fi pregătit. Suntem pe un drum bun, de deprindere a pedagogiei scout în spirit creştin, avându-l mereu alături pe Isus, un prieten ce ne susţine şi ne încurajează”, a mărturisit profesor Daniela Sîrghie, din Focşani.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0