În perioada 31 ianuarie – 2 februarie, 37 de cercetași din centrele locale „Adormirea Maicii Domnului” din Pildești, „Coborârea Duhului Sfânt” din Adjudeni, „Murialdo into the Wild” din Roman, „Insula Cercetașilor” din Bacău, Centrul Local „Sfântul Dumitru” din Valea Lupului și Mangalia, au participat la un stagiu de animație educativă organizat la Liceul Tehnologic „Sf. Ioan de la Salle” din Pildești.
Sub îndrumarea formatorilor ONCR d-ra Mioara Hușanu, d-na Lili și dl. Cristian Lupu, cercetașii au avut parte de o experiență plină de energie, informații și momente memorabile.
Participanții au învățat cum să identifice emoțiile copiilor și cum să se comporte cu aceștia, dar și activități prin care copiii pot învăța prin metode de educație non-formală. Stagiul a contribuit la dezvoltarea abilităților de comunicare, coordonare și organizare ale cercetașilor, ajutându-i să și îmbunătățească metodele de lucru și să descopere noi perspective asupra animației.
Printre subiectele abordate în cadrul cursului s-au numărat importanța animației în cercetășie, tehnici de organizarea activităților, rolul liderului în coordonarea grupurilor și metode interactive de educație prin joc. Nu au lipsit momentele de reflecție și spiritualitate, care au oferit participanților un cadru propice pentru consolidarea valorilor scout.
Participanții au fost entuziasmați de atmosfera din timpul stagiului și au împărtășit impresii despre experiența lor:
„Stagiul de animație a fost o experiență super faină, plină de energie și momente memorabile! Am învățat multe lucruri noi și interesante despre cum să animăm un grup, să captăm atenția și să creăm o atmosferă plăcută. Ne-am dezvoltat abilități de comunicare, coordonare și organizare. Pentru mine, a fost o ocazie să cresc ca cercetaș, să ies din zona de confort și să descopăr noi perspective despre animație” – Marina Tancau, explorator, Pildești.
„Aceste trei zile de formare cred că mi-au schimbat mult perspectiva asupra mai multor aspecte la care, până atunci, nu mă gândisem că pot conta. Din această experiență am învățat mult mai bine cum să țin o întâlnire, importanța obiectivelor noastre, ce înseamnă ascultarea activă și multe altele. Pot spune că zilele acestea au fost foarte importante pentru dezvoltarea mea ca cercetaș și viitor lider” – Izabela Mirt, explorator, Pildești.
Mulțumim Liceului „La Salle” din Pildești pentru ospitalitate, formatorilor pentru răbdare și implicare, unitatea seniorilor condusă de d-na Matilda Dămoc, care s-a ocupat de pregătirea meselor, precum și cercetașilor pentru entuziasmul și energia adusă în acest Stagiu de Animație Educativă.
Ce s-a trăit în aceste zile la Pildești a fost încă o dovadă că cercetășia oferă nu doar cunoștințe și abilități, ci și prietenii de durată și experiențe de neuitat.
A consemnat
Emanuel Martinaș, șef adjunct
Centrul Local „Adormirea Maicii Domnului” din Pildești – Organizația Națională Cercetașii României (ONCR)
Comentarii