HomeEconomie

Sprijin pentru oamenii de afaceri romaşcani

Joi, 28 iunie, mai mulţi oameni de afaceri din Roman s-au întîlnit cu ministrul delegat pentru mediul de afaceri, Lucian Isar (foto – centru), prezent la Roman la invitaţia lui Şerban Strătilă, preşedintele Asociaţiei ASTRICO Nord-Est.

 

Cei aproximativ 30 de participanţi la întîlnire au avut ocazia să prezinte problemele cu care se confruntă firmele pe care le conduc, iar ministrul Lucian Isar le-a prezentat viziunea sa de sprijinire a întreprinderilor mici şi mijlocii.
Principalele subiecte pe care le-am discutat au fost legate de Legea  insolvenţei, instrumentele de plată, fondurile europene şi relaţia cu băncile. Camerele de comerţ vor fi principala interfaţă a statului în relaţiile cu jucătorii din mediul privat. O să încercăm să avem o prezenţă externă şi una internă în aşa fel încît să temporalizăm un transfer între cererea de produse şi servicii din străinătate cu ceea ce oferă economia românească. Evident, partenerii noştri vor fi camerele de comerţ. Principala dorinţă a oamenilor de afaceri nu este reducerea taxelor, ci îmbunătăţirea relaţiei şi termenilor de plată în relaţia cu autorităţile locale. Aici trebuie îmbunătăţiţi timpul de răspuns şi eficienţa birocratică. De asemenea, procedurile de reorganizare pot fi îmbunătăţite. Prin iniţiative cum ar fi noua lege a IMM-urilor, care va fi aprobată în curînd, acţionăm energic pentru corectarea acestor probleme„, a spus ministrul delegat pentru mediul de afaceri.

Lucian Isar a ocupat, începînd cu 2006, funcţiile de vicepreşedinte şi Head of Trading Unit la Citibank, iar apoi pe cele de director executiv al Departamentului de Pieţe Globale al Bancpost, precum şi de membru al Comitetului Executiv al aceleaşi bănci, iar mai apoi a fost vicepreşedinte al Bancpost, pînă în noiembrie 2008.

Cartea sa de vizită este o garanţie a reuşetei proiectelor pe care le susţine. După ce a obţinut licenţa în Finanţe şi Bănci la Academia de Ştiinţe Economice (ASE), în 1999, a urmat între 1999 şi 2004 cursuri în Politica Monetară la Şcoala Doctorală de Finanţe şi Bănci ASE. Între 1997 şi 2002 a obţinut o diplomă în Matematică aplicată, în cadrul Universităţii Bucureşti, iar între 2004 şi 2007 a făcut un master de Matematica Finanţelor, organizat de St. Catherine College al Universităţii Oxford.
Din 2004 a urmat un program de doctorat în Managementul Riscului, la ASE, iar din 2007 pînă în 2009 a participat la un program de MBA al The University of Chicago Graduate School of Business. În anul 2010 a urmat cursurile Colegiului Naţional de Apărare de la Bucureşti şi ale Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazu” din Bucureşti.
Lucian Isar are 35 de ani şi este lector în finanţe, economie monetară şi managementul riscului la Academia de Studii Economice Bucureşti.

Comentarii

WORDPRESS: 0