Prima paginăSocial

Sprijin pentru familiile nevoiașe

Dimensiune text

Primăriile, în special cele din mediul rural, ar putea veni în ajutorul persoanelor nevoiașe. Prin intermediul fundației Habitat for Humanity Romania, implicînd și comunitatea locală, s-ar putea întocmi proiecte prin care s-ar construi case pentru familiile aflate în dificultate.

 

 

În urma inundațiilor din 2008, Habitat for Humanity, alături de partenerul său Petrom, a demarat și finalizat un proiect de peste un milion de euro. Acesta a presuspus constuirea a 110 case noi, la Buruienești, comuna Doljești, pentru familiile ale căror locuințe au fost luate de ape.
Pe lîngă proiectele pe care le avem la capitolul intervenții în caz de dezastre, noi avem proiecte și pe latura socială. Momentan, noi nu mai desfășurăm nici un proiect în județul Neamț, dar, dacă am avea solicitări, am fi deschiși la colaborări. Dacă primăriile ar putea pune la dispoziția unor familii nevoiașe teren, dacă ar găsi sponsori, ne-am putea implica și noi. Am veni cu o parte din finanțare, cu voluntari, ne-am ocupa de campanii pentru strîngerea de fonduri. Avem multă experiență în acest domeniu, iar fundația noastră a devenit deja un brand în țară. Importantă este implicarea comunității locale„, a spus Mihai Grigorean, manager proiect de intervenție în caz de dezastre.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0