HomeSocialSanatate

Spitalul va rămâne fără 14 asistenţi, din cauza unei legi

Modificarea vârstei de pensionare a asistenţilor medicali şi a moaşelor face ca Spitalul Roman să rămână fără 14 asistenți.

Spitalul Municipal de Urgenţă Roman va rămâne fără 14 asistenţi medicali. Pe 24 aprilie a fost publicat în Monitorul Oficial un ordin potrivit căruia asistentele medicale vor ieşi la pensie de la 60 de ani, iar asistenţii – de la 62 de ani. Totodată, a fost abrogat articolul care permitea pensionarea anticipată a celor care aveau stagiul complet de cotizare, dar nu aveau vârsta necesară. Potrivit legii care era în vigoare până acum, toţi asistenţii medicali se pensionau la 65 de ani, indiferent de sex.

„La Spitalul Roman, avem 14 asistenţi medicali care se află în pragul pensionării. Șapte dintre aceştia ar trebui pensionaţi conform noii legi. Ministerul Sănătăţii ne-a cerut o listă a acestor asistenţi, probabil în ideea de a debloca nişte posturi şi a ne permite să facem noi angajări. În acest moment, avem şapte asistenţi medicali menţinuţi conform legii vechi şi alţi şapte care ar trebui să se pensioneze conform legii noi”, a declarat medicul Cătălina Pălăncianu, managerul general al spitalului.

Conducerea unităţii medicale romaşcane aşteaptă lămuriri de la Minister, pentru a vedea exact care sunt următorii paşi care ar trebui urmaţi, pentru a nu rămâne cu posturile neocupate.

Comentarii

WORDPRESS: 14
 • Consider ca legea care urmeaza a fi pusa in practica este una corecta.
  De ce sa fie mentinuti in sistem niste oameni care sint de virsta pensionarii cind exista asistenti medicali gata formati din randul infirmierilor, pe fiecare sectie de spital si care asteapta de ani de zile promovarea prin examen.
  Am vrea sa se intample asta pentru ca ne-am saturat sa vedem cum sint introdusi in sistem oameni slab pregatiti dar…cu multi bani din Italia sau alte tari invecinate,care iau examene pe spaga asta e clar si pe care ceilalti angajati sint obligati de conjunctura sa-formeze.
  Rusine sistemului romascan medical care nu este preocupat de a-si promova oamenii deja existenti !

  • As dori inainte de a posta diferite pareri sa va ganditi foarte bine inainte si sa vedeti daca ceea ce ganditi este conform cu realitatea.Examenele la spital au fost corecte si afirm aceasta deoarece am promovat de curand un astfel de concurs..iar personalul deja existent nu vad modul prin care spitalul I-ar putea promova , din punctul meu de vedere singurul mod de promovare si-l pot face singuri,asta printr-o pregatire temeinica

 • Atunci cind citim ceva si cind ne exprimam parerea in mediul virtual ar fi bine sa si intelegem ceea ce scrie acolo.Macar atit,pentru un individ care are pretentia ca a promovat un examen de post pe corectitudine!?
  In ceea ce scriam incercam sa spun ca nu ar trebui mentinuti in sistem oameni care sit de virsta pensionarii si da sustin in continuare ca cei ce lucreaza deja in sistem au pregatirea net superioara celor care,,aterizeaza”in sistem prin orice mijloace.
  Pacat ca cei ce sint in masura sa aprecieze valorile au alte preocupari laora de fata…

 • Nucred ca vre-o data un individ din afara sistemului medical va putea egala cu un angajat care are experienta de zi cu zi la patul bolnavului.
  Initiativa scoaterii pensionarilor din sistem este bine gindita.In acest mod vor putea obtine un loc de munca si cei care sint competenti la propriu.

  • for you 10 ani ago

   Inainte de a posta diferite comentarii pe site poate ar fi bine sa inveti corect limba romana…”vreo” se scrie legat si nu cu cratima.

   • eu.ro 10 ani ago

    Agramat ce esti…
    Tu ai trecut pe la scoala vre-o data?

    • Un simplu search pe google ti-ar da raspunsul la nelamuriri.VREÚN, VREO adj. nehot., pron. nehot. I. Adj. nehot. 1. Care este un (sau o) oarecare; careva. 2. Aproximativ. ♦ (Cu valoare adverbială) Cam, circa. Vreo doi. ♢ Expr. Vreo doi (sau două)=câţiva (sau câteva). II. Pron. nehot. (În forma vreunul, vreuna) Cineva, oarecine, oarecare; careva.

 • Puneti mana si invatati..promovari la spital am auzit ca nu se mai fac:))))

 • Sint oameni care realmente sint foarte bine pregatiti in sistemul sanitar care stau si asteapta o oportunitate care nu se mai iveste pentru ca in acest moment altele sint valorile…
  Vin cei din strainatate cu alte…posibilitati si gata…s-au dus toate!

 • tot el 10 ani ago

  S-a vazut cat de bine pregatiti ati fost dupa notele luate,asa ca hai sa facem ceva nu doar sa aratam cu degetul la altii.

 • ma mir ca unora dintre voi nu va este rusine sa spuneti ca cei care au terminat scolile de asistenti din roman,din randurile infirmierilor sunt bine pregatiti,,,ce scoli pot fi aceste ,scoala dr.schuster si a asistentei mihalache,,niciodata nu se vor putea compara cu pregatirea unor absolventi de scoala de stat sau a asistentilor absolventi de facultata cu 4 ani facuti la zi din cadrul facultatii de medicina? voi va auziti ce aberatii spuneti?ce pregatire buna au cand cei mai multi dintre cei care au candidat in iarna la spital ptr.angajare au luat note de 1-2-3-4 nici macar un 6 ,,,de 7-8 -9,nici pomeneala,,,nu imi spuneti mie ptr.ca lucrez in sistem,,,stiu bine ce catastrofe ,,au iesit de pe bancile asa ziselor scoli posticeale sanitare din roman,,,nu stiu ce este o aleza,nu stiu ce diferenta este intr-o pensa pean si un kocher,,,nu stiu ce tratament se aplica in cazul unui copil cu convulsii febrile,nu stiu tratamentul de electie in intoxicatii cu substante organofosforate,nu stiu ce conduita trebuie luata in cazul unei placente praevia,,,si cica ele sunt bine pregatite,vai de capul lor si de scoala facuta,pierdere de timp,,,vor trece multi ani sa fie la nivelul unor asistenti cu vechime de 30-35 de ani,care vor pleca la pensie si care au fost pregatiti prin scoli serioase cu invatamant de stat.,,,sincer mie si familiei mele imi este frica sa incap pe mana unor astfel de asistenti.

 • un om simplu 10 ani ago

  Ne-am saturat de oameni care vad realitatea eronata.
  Dar oare chiar nimeni nu mai constientizeaza ca nimic din ceea ce se intimpla in ceea ce priveste un concurs nu este ceea ce pare si ca oamenii ce au ajuns la virsta pensionarii trebuie sa paraseasca sistemul sa faca loc celor tineri si competenti.
  Nu mai credeti chiar tot ce vedeti si auziti cum ca examenele de post s-ar lua pe stiinta si pe ,,bune,, ca nu e deloc asa.
  Afirmatiile pe care le-am citit mai sus…unele dintre ele,par atit de infantile…Fratilor dar trezirea!
  Va spune asta un om care se chinuie de ani de zile sa obtina un post in sanatate de vre-o zece ani si nu reuseste pentru ca a promova inseamna cu totul altceva decit sa inveti.Asta e purul adevar.

  • O cetateana 10 ani ago

   Eronat vedeti dvs lucrurile,cautati un vinovat mereu in toate nereusitele cand de fapt vinovatul sunteti dvs.puteati intra foarte bine in ianuarie cand posturile la psihiatrie nu au fost ocupate,dar deh sa iei un 7 e lucru mare,asa ca nu mai judecati pe altii…sunt persoane care chiar au intrat pe dreptate la concurs.

   • Dar cata ipocrizie!
    Pe care dreptate s-au ocupat posturile?
    Am sa repet pana o sa priceapa oricare naiv…pe aia de se cheama ITALIA?
    Dar voi cei care pretindeti ca e corectitudine la concursuri stiati ca cei care organizeaza pot avea si STRATEGII? Oricum din totdeauna concursurile s-au castigat pe spaga asa ca…nu mai faceti pe corectii ca nu sinteti.