Prima paginăSocialSanatate

Spitalul Roman va rămâne fără o parte din marii specialiști

Dimensiune text

În 2014, Spitalul Municipal de Urgență Roman ar putea rămâne fără unii dintre cei mai vechi medici primari din unitate, majoritatea șefi de secție, care au ajuns la vârsta pensionării.

Este vorba despre medicii radiologi Mihai Dănuț Lichiardopol și Rolland Gheorghiu, medicul primar de boli infecțioase Niculina Boștină, medicul primar de recuperare Petre Boștină, medicul primar pediatru Ioan Chereji și medicul primar dermato-venerolog Mariana Maxim. Unii dintre ei au stabilit deja momentul în care se vor retrage din activitate. Doctorul Chereji pleacă în luna decembrie, iar doctorița Maxim se retrage în luna august. Ceilalți încă mai au timp să se decidă dacă vor să urmeze exemplul medicului primar oncolog Dorina Lucian, care continuă să lucreze în spital, chiar dacă a ieșit la pensie în urmă cu câțiva ani, dacă să se retragă definitiv din activitate sau, eventual, ori să continue să lucreze în mediul privat, acolo unde nu mai sunt urgențe, programul de lucru este fix și nici nu există la fel de mult stres ca într-un spital de stat.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • pacat ,mare pacat ,ca pleaca unii dintre cei mai buni specialisti,din spitalul roman,,,intradevar ,`,viata curge si timpul trece ptr.fiecare dintre noi,,,vine vremea sane retragem,,,dar ramane o intrebare ,cine le va lua locul,,,ptr.ca multi medici tineri ocolesc acest oras,,,tineretul astazi este atras de strainatate si multi bani,iar pregatirea lor profesionala ,lasa de dorit in cele mai multe cazuri,fara suparare,,,acesti medici in prag de pensie,au facut medicina din pasiune,,,astazi nu se mai intgampla la fel,medicina este o trambulina ptr.occident.