Prima paginăSocialSanatate

Spitalul Roman rămâne fără medici

Dimensiune text

Opt dintre medicii specialişti de la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman au părăsit, anul acesta, unitatea sanitară. Unele secţii ar putea rămâne fără specialişti, dacă niciun medic tânăr nu se arată interesat de locurile rămase libere.

În ultimul an, mulţi dintre medicii cu experienţă de la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman au părăsit posturile, fie prin pensionare, prin demisie sau, în cel mai nefericit caz, prin deces. Până în acest moment, medicii radiologi Mihai Dănuţ Lichiardopol şi Rolland Gheorghiu, medicul primar de recuperare Petre Boştină şi medicul primar dermato-venerolog Mariana Maxim au ieşit la pensie şi au încheiat colaborarea cu Spitalul Roman.  Prin plecarea medicilor Lichiardopol şi Gheorghiu, activitatea secţiei de Radiologie a fost perturbată, deoarece au mai rămas doar doi medici titulari şi doi care fac gărzi. Conducerea spitalului a scos la concurs, în repetate rânduri, un post de medic radiolog, dar nimeni nu s-a arătat interesat.

Doctorul Mihai Dănuţ Lichiardopol îşi continuă activitatea la cabinetul privat, dar, în acelaşi timp, este prezent şi în viaţa politică a oraşului. Medicul Petre Boştină a plecat deja din Roman, iar doctoriţa Maxim continuă şi ea activitatea la cabinetul personal. Până la sfârşitul anului, se vor retrage şi medicii Ioan Chereji şi Niculina Boştină. Deşi va mai lucra în spital până în luna decembrie, medicul Ioan Chereji nu mai este şeful secţiei de Pediatrie, postul fiind ocupat în prezent de medicul pediatru Măndiţa Cobzaru.

Alt specialist care a părăsit unitatea sanitară romaşcană în acest an este medicul pneumolog Gabriela Popovici, care şi-a dat demisia în luna iunie, pentru a putea desfăşura activitate de tip ambulatoriu în cadrul cabinetului particular. Din acel moment, activitatea secţiei de Pneumologie a Spitalului Roman a fost transferată secţiei de Medicină Internă şi nici până în acest moment nu s-a putut organiza concurs pentru ocuparea postului de medic pneumolog rămas liber.

Cea mai recentă pierdere a Spitalului Roman este medicul chirurg Ilie Mărginean, care a decedat luna acesta, din cauza unei tumori maligne abdominale. Momentan, conducerea spitalului nu intenţionează să angajeze un alt medic pe postul ocupat de doctorul Mărginean, având în vedere că mai lucrează în acest moment cinci medici chirurgi pe secţie, care reuşesc să facă faţă solicitărilor.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0