HomeSocialSanatate

Spitalul Roman intră în era reciclării

Conducerea Spitalului Municipal de Urgență Roman s-a întâlnit în această săptămână cu responsabilii pe probleme de mediu din cadrul instituției sanitare pentru a pune la punct mai multe aspecte legate de obținerea acreditării.

 

Spitalul Roman se confruntă cu patru mari probleme: lipsa unui rezervor care să asigure rezerva de apă în cazul în care furnizarea apei este sistată, lipsa unei stații de clorinare a apei pentru secțiile Pediatrie și Dermatologie, a unui separatior de grăsimi și gestionarea deșeurilor.

„Dotarea cu electropompe care să asigure aprovizionarea spitalului cu apă curentă non-stop este absolut necesară. De asemenea, a fost identificat, în cadrul secției Dermatologie, un spațiu pentru montarea instalației de clorinare. De asemenea, am purtat discuții privind refacerea gestiunii deșeurilor. În ceea ce privește deșeurile rezultate din activitatea medicală, avem contract cu o firmă specializată de transport din Suceava, dar în ceea ce privește deșeurile menajere trebuie o monitorizare mai atentă. Am discutat și despre posibilitatea de a valorifica deșeurile de hârtie și carton. Se va lua legătura cu o societate din Piatra Neamț, care lucrează în domeniu, și vom încerca să le valorificăm, primind la schimb alte produse”, a declarat medicul Cătălina Pălăncianu, managerul spitalului.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • ce este „reclicarea”??????????
    din articol inteleg ca este vorba de reciclare. nu verifica nimeni textele inainte de publicare???????