Prima paginăRoman

Spitalul Roman cere bani de la județ pentru blocul operator

Dimensiune text

Conducerea Spitalului Municipal de Urgență Roman încearcă să găsească soluții pentru deschiderea ultimelor săli de operație de la etajul III. În acest sens, instituția sanitară a întocmit un memoriu către Consiliul Județean (CJ) Neamț, prin care solicită fonduri pentru dotarea cu aparatură a sălilor de operație.

 

 

Este vorba de mese de operație, lămpi și console speciale pentru aprovizionarea cu aer comprimat și oxigen. „Blocul operator, din punct de vedere al arhitecturii, a fost modernizat și adus la standarde europene. Din punct de vedere al construcției, lucrările sunt finalizate. În aceste condiții, nu avem nevoie decât de dotări. Este vorba de lămpi, mese de operație, aparate de anestezie, console speciale pentru aer comprimat și oxigen. Ca urmare, am întocmit un memoriu, am discutat cu factorii de decizie de pe plan local și județean. Sperăm ca, la rectificarea bugetară care va avea loc în luna iulie, să se facă o analiză și să se țină cont să primim măcar o parte din suma propusă. În primă fază, avem două săli de operație care trebuie dotate”, a precizat economist Leonard Achiriloaei, directorul financiar-contabil al spitalului.

Potrivit acestuia, întreaga listă de dotări ar ajunge la 390.000 de lei. „Aici ne referim mai ales la dotări pe partea de Ortopedie-traumatologie, unde activitatea de protezare s-a dezvoltat foarte mult. Încercăm să facem un cadru de lucru cât mai bun, pentru a fi căutați de câți mai mulți pacienți și pe această parte de protezare”, a mai spus directorul financiar-contabil al spitalului.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0