HomeSocialSanatate

Spitalul Roman are compartiment de transfuzie sanguină

Miercuri, 16 octombrie, conducerea Spitalului Municipal de Urgență Roman s-a întâlnit cu întreg colectivul care lucrează în proaspăt înființatul compartiment de transfuzie sanguină.

 

Acesta va funcționa separat de secția Anestezie și Terapie Intensivă, va fi în subordinea directă a managerului spitalului, va fi coordonat de medicul anestezist Nicoleta Popescu și va avea șase asistenți. Cu această ocazie s-au discutat probleme legate de atribuțiile asistenților medicali din acest nou compartiment și ale asistenților din secțiile din care provin bolnavii transfuzați, probleme legate de aprovizionare și gestionare a activității.

„În ceea ce privește procedura de transfuzie, a apărut o nouă procedură. După ce pacientului i se face perfuzia, rămâne acea pungă goală în care a fost ținut sângele. Aceasta trebuie depozitată într-un frigider special al compartimentului, unde este păstrată timp de 48 de ore. Acestea pot servi ca probă, dacă apare o problemă ulterioară transfuziei”, a declarat medicul Cătălina Pălăncianu, managerul spitalului.

Comentarii

WORDPRESS: 0