HomeSocialSanatate

Spitalul Roman ar putea primi mai puțini bani de la CAS

Dacă nu reuşeşte să realizeze cele 1.100 de foi de zi contractate în luna iunie cu Casa de Asigurări de Sănătate, Spitalul Roman ar putea primi bani mai puţini din partea acestei instituţii.

Personalul Spitalului Municipal de Urgenţă Roman trebuie să se mobilizeze mai bine pentru a putea realiza obiectivele asumate la semnarea contractului de finanţare cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamţ, dacă doreşte să nu piardă din banii primiţi lunar. Bani mai puţini ar însemna servicii mai puţine acordate pacienţilor.

În luna iunie, când a fost semnat contractul, conducerea spitalului şi-a asumat realizarea a 1.100 de foi de internare de zi într-o lună, însă, până în acest moment, numărul maxim de astfel de foi efectuat a fost atins în luna noiembrie, respectiv 770. Dacă va continua în acest mod, spitalul va pierde, în curând, o parte din banii primiţi lunar din partea CAS.

„Nu s-a ajuns încă la acea sumă contractată cu CAS Neamţ. Foaie de zi înseamnă spitalizare scurtă, de până la 12 ore. În spatele acestei spitalizări trebuie să putem pune la dispoziţie personal şi dotări care să efectueze tot ceea ce înseamnă serviciile pe care le putem noi oferi. Noi avem, de exemplu, ecograf, dar trebuie să avem un medic care să aibă timp să efectueze acea investigaţie. Avem endoscop, dar cu care lucrează chirurgii care, în momentul în care intră în sala de operaţie, nu mai pot fi degrevaţi de această activitate ca să facă o endoscopie pe o foaie de zi. Interesul nostru este să facem cât mai multe foi, motiv pentru care ne-am străduit să avem cât mai multe foi de zi de la o lună la alta”, a declarat medicul Cătălina Pălăncianu, directorul general al Spitalului Municipal Roman.

Pentru a putea realiza multe internări de o zi, ar trebui ca laboratorul de analize al spitalului, ecograful, radiologia sau endoscopul să fie disponibile în orice moment, lucru care, deocamdată, nu este posibil. Radiologia abia dacă face faţă, mai ales pe parcursul dimineţii, cererilor venite de la Compartimentul de Primiri Urgenţe şi din partea celorlalte secţii din spital, pentru a mai putea realiza şi foi de zi.

Comentarii

WORDPRESS: 0