Prima paginăSanatate

Spitalul Roman a dat în judecată Curtea de Conturi

Dimensiune text

Raportul Curții de Conturi evidențiază încadrarea eronată a personalului sau plata la suprapreț a unor medicamente. Fostul director al spitalului spune că pentru plata gărzilor medicilor s-a consultat cu Ministerul Sănătății.

 

 

Curtea de Conturi a publicat un raport în care Spitalul Municipal de Urgență Roman apare, de mai multe ori, în situații în care se înțelege că a încălcat legea. Printre neregulile constate de Curtea de Conturi se numără acordarea de sporuri ilegale, încadarea eronată a personalului sau plata la suprapreț a unor medicamente. Fosta conducere a Spitalului Municipal de Urgență Roman respinge acuzațiile care i se aduc și spune că a contestat în instanță acest raport.
Concluziile Curții de Conturi se referă la controalele efectuate la mai multe spitale din țară, inclusiv la noi. La Spitalul Roman s-a reproșat o singură problemă, și anume plata gărzilor către medici. Noi am corespondat tot timpul cu Ministerul Sănătății și am fost consiliați pe această temă. Problemele au fost remediate, sumele au fost recuperare și am contestat, în instanță, acest raport„, a precizat medicul Mircea Coadă (foto), fostul manager al Spitalului Municipal de Urgență Roman.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0