Prima paginăRomanSanatate

Spitalul nu are încă un rezervor de apă

Dimensiune text

Una dintre cerinţele obligatorii pe care trebuie să le îndeplinească Spitalul Municipal de Urgenţă Roman pentru a primi acreditarea este să aibă o sursă de apă permanentă, un rezervor care să asigure apa atunci când sunt întreruperi de la reţeaua centralizată.

Chiar dacă acest rezervor nu există încă – şi nu mai este timpul fizic necesar până în momentul în care va veni comisia de acreditare în vizită, respectiv la sfârşitul acestei luni -, conducerea spitalului susţine că lucrările la acest rezervor se desfăşoară etapizat, iar unele au fost finalizate încă de anul trecut, când s-a terminat reamenajarea parcării din curtea interioară a spitalului.

„Rezolvăm etapizat partea de alimentare cu apă. Am făcut partea de captare, am contorizat puţurile, s-a făcut partea de reţea care a intrat în spital, iar acum urmează să facem partea investiţională, care este foarte importantă. Este vorba despre acele bazine şi staţii de pompe care trebuie montate în centrală şi de branşarea acelor pompe la reţea. Toate le facem în funcţie de nivelul bugetar pe care îl avem, dar şi în funcţie de celelalte lucrări care se fac în spital. De exemplu, când am făcut parcarea, am ţinut cont şi de acest rezervor, şi am făcut partea de reţea pe sub parcare, pentru a nu fi nevoiţi să mai spargem asfaltul ulterior”, a precizat Leonard Achiriloaei, directorul financiar al spitalului.

Având în vedere că în oraş apar dese întreruperi în aprovizionarea cu apă, lipsa unei surse de apă permanente poate duce la consecinţe grave, cum ar fi infecţii intraspitaliceşti.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0