Prima paginăSanatate

Spitalul Municipal vrea să se înnoiască

Dimensiune text

Conducerea Spitalului Municipal Roman intenţionează să achiziţioneze mai multă aparatură medicală, pentru a creşte calitatea serviciilor oferite pacienţilor.

Lista obiectivelor de investiţii a Spitalul Municipal de Urgenţă Roman pentru anul 2015 cuprinde 17 puncte, dintre care 15 din fondul de dezvoltare, iar două vor fi realizate din venituri proprii.

Conducerea spitalului doreşte achiziţionarea, printre altele, a două aparate EKG mobile, un sistem de videoendoscopie pentru Anestezie şi Terapie Intensivă, un oftalmoscop, un aparat Roentgen mobil, două ecografe, un incubator închis pentru nou-născuţi, pentru evacuare la incendiu, zece paturi pentru Anestezie şi Terapie Intensivă, şase tărgi pentru transportul pacienţilor şi o instalaţie de sterilizare pentru obstetrică-ginecologie. Reabilitatea termo-energetică a clădirii secţiei Psiahiatrie şi reabilitarea şarpantei acestei clădiri se va face din fondurile proprii ale spitalului.

Spitalul Municipal a intrat în posesia celor 600.000 de lei daţi din partea Consiliului Judeţean Neamţ, pentru achiziţionarea unui aparat Roentgen cu grafie şi scopie digital, iar conducerea spitalului are sarcina de a căuta, în continuare, banii necesari pentru a acoperi costul unui astfel de aparat, care poate depăşi 1.000.000 de lei.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0