HomeSanatateEducatie

Spitalul Municipal intră în curăţenie

La recomandarea Direcţiei de Sănătate Publică, Spitalul Roman este nevoit efectueze o serie de mutări, pentru a putea începe curăţenia în secţiile Psihiatrie, Contagioase şi Dermatologie.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Neamţ a terminat, săptămâna trecută, de efectuat controlul început în prima parte a lunii martie, în toate secţiile Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, care viza condiţiile igienico-sanitare din unitatea medicală. Inspectorul trimis de către DSP a fost medicul Maria Căescu, care, prin ordinul noului ministru al Sănătătii, Nicolae Bănicioiu, din 12 martie, a fost numită director executiv adjunct al instituţiei, post care era vacant de aproape un an.

Medicul Maria Căescu a controlat toate secţiile, toate magaziile de materiale, de dezinfectante, inclusiv blocul alimentar şi spălătoria. Principalele probleme de curăţenie descoperite au fost cele care sunt cunoscute deja, îndeosebi la secţiile Psihiatrie, Contagioase şi Dermatologie. „Recomandările făcute au fost ca spaţiul liber de la etajul doi să fie folosit pentru a muta pacienţii de la secţia de Boli Infecţioase, după obţinerea avizului epidemiologic. Pentru cei de la secţia de Dermatologie trebuie să găsim loc în alte secţii de la spitalul nou. După ce se va face curăţenie la Dermatologie, vor fi mutaţi acolo pacienţii de la Psihiatrie. Aceasta este secţia cu cele mai mari probleme. Acolo nu se poate face curăţenie cu pacienţii în salon. Avem termen, dat de DSP, de un an, pentru a face aceste acţiuni. Am înaintat şi domnului primar, spre ştiinţă, tot ce a conţinut acest raport. Dumnealui a făcut o vizită la secţia de Psihiatrie, pentru a vedea exact realitatea. Urmează ca, în funcţie de ce decid colegii de la Epidemiologie, din cadrul DSP, să facem aceste mutări. În final, toate lucrările se vor face din fondurile spitalului”, a declarat medicul Cătălina Pălăncianu, managerul spitalului.

La secţia Psihiatrie trebuie văruit, trebuie schimbate uşile şi instalaţiile sanitare, pentru că acolo sunt cele mai mari probleme. De asemenea, trebuie reparat toboganul pentru evacuarea deşeurilor. Deocamdată, nu se ştie cât vor costa aceste lucrări. Ele se vor efectua cu ajutorul unei firme specializate, iar echipa de muncitori a spitalului va face unele lucrări de reparaţie la Pediatrie, la etajul doi al spitalului.

Comentarii

WORDPRESS: 0