Prima paginăSocialSanatate

Spitalul cumpără aparatură medicală din economii

Dimensiune text

Unele secţii au primit dotări suplimentare în urma economiei făcute de către conducerea spitalului la achiziţionarea unor obiecte de aparatură de pe lista de investiţii pe 2013.

În acest an, Spitalul Municipal de Urgenţă Roman a reuşit să facă economii din fondul de dezvoltare de 973.000 lei, disponibil pentru lista obiectivelor de investiţii din bugetul instituţiilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii. După achiziţionarea obiectelor care erau incluse, iniţial, pe această listă, a mai fost posibilă achiziţionarea a încă cinci elemente de aparatură extrem de necesare, în valoare totală de 144.000 lei.

„În urma reanalizării listei de investiţii în cadrul Consiliului Medical şi după ce am făcut mare parte a achiziţiilor din această listă pe 2013, am reuşit să facem unele economii. După ce am discutat cu cei din Consiliul Medical, am ajuns la un numitor comun şi am stabilit care ar mai fi priorităţile şi ce am mai putea rezolva până la sfârşitul anului. Aşadar, în aceeaşi sumă – care este constituită conform legii pentru achiziţia de mijloace fixe, acel fond de dezvoltare care, pentru 2013, are o valoare de 973.000 lei -, am mai introdus pe lista de achiziţii un electroencefalograf, un frigider plasmă performant pentru Unitatea de Transfuzie Sanguină, lucru absolut necesar pentru acreditare, un microtom semiautomat pentru secţia de Anatomie patologică, două microscoape pentru Laboratorul de analize medicale şi trei electrocardiografe portabile, pe care le avem în vedere pentru Pediatrie, pentru Oncologie şi pentru Psihiatrie. Încercăm să acoperim parte din necesităţile pe partea de aparatură. Avem nevoie de o dotare mult mai amplă, dar asta este ceea ce mai puteam face anul acesta, din punct de vedere al priorităţii şi al sumelor rămase disponibile”, a declarat Leonard Achiriloaei, directorul economic al Spitalului Roman.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Surprinzator, avand in vedere ca in majoritatea spitalelor din Romania abia se gasesc medicamente, daramite aparatura medicala…