Prima paginăSocialSanatate

Spitalul are salariaţi care nu îşi cunosc atribuţiile de serviciu

Dimensiune text

Conducerea a aflat că există doi angajaţi care nu îşi cunosc atribuţiile de serviciu. Chestionarele de satisfacție relevă adaptarea și eficiența la locul de muncă.

Conducerea Spitalului Municipal de Urgenţă Roman a terminat de analizat chestionarele de satisfacţie completate de salariaţi, cu privire la anul 2013, procedură necesară şi pentru obţinerea acreditării.

Raportul întocmit a scos la iveală faptul că există două persoane care au scris că nu îşi cunosc atribuţiile de serviciu. „Din păcate, aceste chestionare nu sunt nominale, deci nu putem şti care sunt aceste persoane. În general, ele ne ajută ca să ne facem o idee de ansamblu asupra părerii pe care o au angajaţii faţă de locul de muncă”, a spus medicul Cătălina Pălăncianu, managerul general al Spitalului Roman.

Aproximativ 450 de salariaţi, dintre cei 850 pe care îi are unitatea sanitară romaşcană, au răspuns întrebărilor acestui chestionar.

Atunci când au fost întrebaţi dacă ei cred că locul de muncă este sigur, 276 de persoane au spus că da, 146 nu ştiu şi 33 că nu. 50 dintre salariaţi sunt de părere că ar da un randament mai mare dacă ar lucra în alt domeniu.

O altă întrebare a fost legată de salariu, dacă este corect în raport cu activitatea pe care angajatul o prestează. Numai 62 de persoane au spus că sunt mulţumite de salariu, 108 au răspuns cu „nu ştiu”, în timp de 282 de angajaţi au spus că nu consideră că salariul pe care îl primesc este corect.

În general, aceste chestionare au arătat că salariaţii sunt mulţumiţi că lucrează în spital. Mai exact, 176 s-au declarat foarte mulţumiţi, 249 mulţumiţi, iar şase au spus că sunt nemulţumiţi.

Totodată, întrebaţi dacă sunt mulţumiţi de comunicarea cu şeful direct, 351 dintre angajaţii de la Spitalul Roman au afirmat că da, 74- numai uneori, iar 27 au spus că nu sunt mulţumiţi.

O întrebare importantă a fost şi dacă sunt mulţumiţi de comunicarea cu conducerea unităţii: 313 au spus că da, 104- numai uneori, în timp ce 31 se declară nemulţumiţi. O concluzie a fost şi că unii dintre angajaţi sunt nevoiţi să muncească mai mult, pentru a acoperi şi activitatea altor colegi, mai puţin responsabili: 172 de persoane au afirmat că sunt nevoite să facă eforturi pentru a suplini lipsa de responsabilitate a unor colegi, 75 au spus că numai uneori, în timp ce 206 au spus că nu sunt nevoiţi.

Întrebaţi dacă sunt afectaţi de stres la locul de muncă, 145 de salariaţi au spus că da, 74 că nu, iar 236 au afirmat că acest lucru se întâmplă numai uneori.

Aceste chestionare au fost completate de 296 de persoane din domeniul medical (medici şi asistenţi), 138 de membri din personalul auxiliar, şapte de la economic, patru de la tehnic, patru de la informatic şi şapte persoane din alte categorii de salariaţi.

COMENTARII

WORDPRESS: 0