Spitalul are cinci apartamente libere şi zeci de solicitări

HomeSanatate

Spitalul are cinci apartamente libere şi zeci de solicitări

 

Blocul cu bulinaDupă ce, la finele anului trecut, Primăria Roman a cumpărat, pentru Spitalul Municipal de Urgenţă Roman, trei apartamente din fostul bloc „cu bulină”, acum unitatea sanitară se ocupă de încheierea contractelor de utilităţi pentru a muta aici medicii care vin din alte oraşe. În ultimele luni, la Spitalul Roman s-au angajat medici din Iaşi, Arad şi Bucureşti, dar unitatea sanitară are la dispoziţie doar cinci locuinţe. Medicii care sunt din Roman şi şi-ar dori o locuinţă de serviciu nu vor avea şanse să primească.

„Avem, în acest moment, trei apartamente şi două garsoniere. O garsonieră a fost eliberată de doctorul Dan Polizov, care şi-a încheiat colaborarea cu Centrul de Primiri Urgenţe şi s-a angajat pe specialitatea Psihiatrie la un spital din Bacău, urmând ca la Roman să asigure doar unele gărzi. Dar avem medici care vin din Iaşi, Bacău, Tîrgu Neamţ sau Bucureşti şi pentru ei trebuie să asigurăm locuinţe. Cererile sunt mai multe, dar prioritate o vor avea medicii care vin acum. Până se aşează, până se mută cu familia şi îşi găsesc o casă proprie, noi le oferim o locuinţă. Nu plătesc pentru ea chirie, dar le vom oferi un spaţiu pe care şi-l vor amenaja ulterior singuri”, a declarat doctor Maria Andrici, managerul Spitalului.

Unitatea medicală a avut, pe timpuri, un bloc de locuinţe, în spatele Spitalului, dedicat medicilor, dar care, după Revoluţie, a intrat în regim de vânzare. Astfel, acum, medicii care vin din alte oraşe nu pot primi automat o locuinţă de serviciu, lucru care face ca atractivitatea Spitalului romaşcan să nu fie una foarte mare.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0