Prima paginăSocialSanatate

Spitalele din Roman au fost luate de bani mărunţi de DSP

Dimensiune text

Această acţiune de verificare are loc la ordinul ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, şi se desfăşoară în toată ţara.

Marţi, echipa de control de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP), condusă de directorul Dan Morenciu, a venit la Roman pentru a verifica stocurile de medicamente şi materiale sanitare, echipele care efectuează linii de gardă şi felul în care sunt planificate aceste gărzi la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman şi la Spitalul de Psihiatrie „Sfântul Nicolae”. „Nu au fost descoperite nereguli la niciunul dintre cele două spitale. Din contră, am rămas uimiţi că, pe alocuri, aveau stocuri de materiale sanitare şi medicamente mai mari decât necesarul, iar la Spitalul Municipal gărzile erau acoperite”, a declarat Dan Morenciu, directorul DSP Neamţ.

Managerul Spitalului Municipal nu îşi făcea griji pentru acest control, întrucât unitatea are asigurat stocul de materiale sanitare şi medicamente, iar liniile de gardă sunt acoperite pe perioada următoare. „Am primit adresă de la DSP prin care ni s-au cerut stocurile de materiale, de medicamente, şi să avem în vedere liniile de gardă. Din toate aceste puncte de vedere suntem pregătiţi. Chiar am avut şedinţă cu toţi asistenţii şefi de pe secţii şi am discutat cu fiecare necesarul de materiale şi de medicamente şi eventualele probleme. Avem în stoc tot ce ne este necesar pentru lunile decembrie şi ianuarie”, a declarat Cătălina Pălăncianu, managerul general al spitalului.

Citește și:   96.000 de persoane vaccinate anti COVID-19 în Neamț

Această acţiune de verificare are loc la ordinul ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, şi se desfăşoară în toată ţara. Înainte de a veni la Roman, echipa a efectuat un control la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, acolo unde au fost identificate unele probleme la asigurarea gărzilor la Unitatea de Primiri Urgenţe, din lipsă de personal.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0