Prima paginăActualitateRoman

Speranțe pentru tinerii care aşteaptă o locuință

Dimensiune text

La Primăria Roman există, la acest moment, 210 solicitări pentru repartizarea unei locuinţe de tip ANL şi peste 600 de solicitări pentru repartizarea de locuinţe sociale. 

Tinerii cu venituri modeste vor avea şansa unei locuinţe sociale, pentru care să plătească o chirie modică. Guvernul a aprobat, miercuri, 4 februarie, contractarea unui împrumut în valoare de 175 de milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), în vederea finanţării Proiectului privind construcţia de locuinţe sociale pentru persoanele tinere. Proiectul are în vedere construirea a aproximativ 9.000 de locuinţe destinate închirierii de către familii sau persoane tinere cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, cu venituri sub venitul mediu pe economie. Costul total net estimat al proiectului, care se va realiza în perioada 2015 – 2020, este de 250 de milioane de euro şi se va derula prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL). După finalizarea locuinţelor, acestea vor fi transferate în proprietatea administraţiilor locale, care vor avea obligaţia repartizării locuinţelor, în vederea închirierii acestora cu o chirie modică.

La nivelul Primăriei Roman există, la acest moment, 210 solicitări pentru repartizarea unei locuinţe de tip ANL şi peste 600 de solicitări pentru repartizarea de locuinţe sociale. Societatea Consiliului Local Roman, Municipal Locato Serv SA, avea în administrare, în 2014, 604 locuinţe închiriate (157 apartamente, 69 locuinţe de stat, 68 locuinţe sociale şi 310 locuinţe ANL).

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0