HomeCultural

Spectacolul lui Florin Piersic este în pericol

Romașcanii nu sunt interesați de spectacolele de la Casa de Cultură. Directorul Casei de Cultură caută strategii de atragere a romașcanilor la teatru. Pentru spectacolul susínut de Florin Piersic au fost vândute doar 50 de bilete.

 

 

Spectacolele puse în scenă de actorii amatori ai Teatrului Municipal Roman, sub conducerea regizorului Radu Vătavu, nu au trezit interesul publicului romașcan. Deși premiera tripticului Cehov („Ursul”, „Cerere în căsătorie” și „Despre efectul dăunător al tutunului”) s-a bucurat de un mare succes, dorința directorului Casei de Cultură din Roman de a cultiva gustul pentru teatru al romașcanilor se dovește a fi o „luptă” cu bătaie lungă. De vină ar fi – spune tot directorul instituției de cultură romașcană – sărăcia.
„Am vrut să creăm o tradiție în oraș, să oferim publicului romașcan spectacole de înaltă ținută și la costuri modice. Noi am mediatizat aceste spectacole, dar spectatorii nu au dat năvală, așa cum ne-am așteptat, pentru că teatrul se «înghite» cam greu. Dacă populația nu răspunde demersului nostru și efortului actorilor, ne vedem nevoiți să întrerupem aceste spectacole, pe care le susținem în fiecare zi de luni, și să le organizăm doar ocazional”, a spus Doru Alexandru, directorul Casei de Cultură din Roman. În medie, spectacolele organizate la începutul fiecărei săptămâni au adus la teatru 40 – 60 de persoane.

florin piersic 1303Soarta spectacolului „Pur și simplu”, din 23 martie, care îl are ca protagonist pe îndrăgitul actor Florin Piersic, este tot în mâinile romașcanilor.
„Nu am vândut decât 50 de bilete, iar capacitatea sălii mari a Casei de Cultură este de 400 de locuri. Biletele sunt pentru toate buzunarele, cu prețuri de 30, 40 și 50 de lei”, a spus directorul Casei de Cultură.
Florin Piersic vine pe scena Casei de Cultură din Roman cu povești adevărate din viața sa, povestite cu hazu-i binecunoscut, printre poeme și melodii care i-au marcat tinerețea, dar va surprinde publicul și prin momente de măiestrie actoricească. Spectatorii vor avea ocazia să vizioneze, totodată, și înregistrări inedite din arhiva personală a marelui actor, care nu au mai fost făcute publice.

Comentarii

WORDPRESS: 4
 • Alfonso 9 ani ago

  Nu stiu de unde atata suparare : pentru ca o familie din Roman sa poata merge la spectacol, este necesara o suma cuprinsa intre 90 si 150 lei. In acest oras, majoritatea covarsitoare traieste cu salariul mim pe economie, iar seara se uita la Antena 3, de unde vine singura speranta de mai bine. Ca atare, Florin Piersic este, in primul rand, f.f scump, iar apoi inutil. Trist, dar integral adevarat!

  • gigi 9 ani ago

   Cu speranta ta in Antena 3 sigur vom ajunge la sapa de lemn. Tot tiganul asteapta pomana. La munca, draga Alfonso, romascan sadea!

 • Micutul 9 ani ago

  de unde sa scoata cineva 30 de lei pe foamea asta ? Nu zic ca o fi mult , dar omu dupa ce munceste pe un salariu mic , si ala se duce pe platile lunare ( energie , apa , incalzire – care usnt f.scumpe ) , ca sa nu mai zic ca tre’ sa cresti si copiii , sai-i ingrijesti , sa-i educi , te uiti la urma cu tanjeala ca masa este totusi goala.Ati vazut chipurile romascanilor ? Asta e un teatru trist. Si e pe gratis stimabili.E un teatru gratis , dar cat tre sa suferi ca sa-l il vezi.

 • Iahim 9 ani ago

  Terminati-o cu tampeniile. Lumea nu stie de spectacol. Afisele sunt mult prea putine. E vina organizarii nu a publicului