Prima paginăEducatie

Spectacol dedicat sărbătorilor pascale, la Biserica „Sfântul Vasile cel Mare”

Dimensiune text

Preșcolarii din Roman au dat startul sărbătorilor pascale. Peste 100 de copii, însoțiți de educatoare și profesori de religie, au susținut, în subsolul Bisericii „Sfântul Vasile cel Mare” din Roman, un program artistic dedicat primăverii.

 

 

„Avem o colaborare foarte bună cu Protopopiatul Roman. Ne-am gândit să organizăm un program artistic cu cântece și poezii dedicate primăverii chiar la biserică, având în vedere că ne aflăm într-o perioadă importantă din postul Paștelui. Am inițiat și un «dans al florilor», în care copiii și-au exprimat bucuria renașterii naturii”, a precizat educatoarea Maria Craiu, de la Școala „Sergiu Celibidache” din Roman.

prescolari 30042Și copiii claselor pregătitoare de la Școala „Mihai Eminescu” din Roman, coordonați de profesorul de religie Alexandru Lezeu, au pregătit un spectacol dedicat primăverii. „Este o tradiție ca, în Săptămâna Patimilor, copiii să vină la biserică. Peste 100 de copii au primit Taina Împărtășaniei și au susținut, apoi, un spectacol dedicat sărbătorilor pascale. Copiii au fost pregătiți pentru această întâlnire cu Hristos de educatoarele și profesorii de religie. După spectacolul pe care l-au susținut, copiii au primit un cuvânt de învățătură, precum și explicații în legătură cu patimile lui Iisus Hristos, exemplificate cu imagini dintr-un film care descrie ultimele secvențe de viață ale Mântuitorului”, a precizat preotul Florin Aurel Țuscanu, parohul Bisericii „Sfântul Vasile cel Mare” din Roman.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 0