HomeEducatieReligie

Spectacol de teatru în bisericile din Roman

Proiectul educaţional aparţine profesorului de religie Damian Vasilache, de la Liceul Tehnologic „Vasile Sav” din Roman. Această activitate este o prelungire a informaţiilor primite de elevi la ora de religie. 

În cadrul proiectului educaţional „Sfânta Scriptură – lumină pe cărarea vieţii”, Liceul Tehnologic „Vasile Sav”, în parteneriat cu bisericile romaşcane, prezintă, la sfârşitul Liturghiei duminicale, piesa de teatru „Lumina lui Hristos luminează tuturor”. Actorii acestui moment teatral sunt elevii profesorului de religie ortodoxă Damian Vasilache, cadru didactic al liceului.

„Am prezentat acest spectacol, duminică, la Biserica «Sfântul Vasile» din Roman. Am avut mari emoţii, deoarece joc pentru prima oară într-o piesă de teatru. Emoţiile au fost mari şi pentru că am avut în faţa noastră un public numeros, care a apreciat foarte mult efortul nostru. Cred că mesajele noastre – «Citeşte Biblia!», «Fii mai bun!» – au provocat ecouri adânci în inimile participanţilor. Această activitate este o prelungire a informaţiilor interesante şi a discuţiilor constructive din cadrul orei de religie”, a precizat eleva Raluca Palade.

Actorii care joacă în această piesă de teatru sunt elevi de la clasa a IX-a: Mădălina Creaţa, Raluca Palade, Ana-Maria Şerban, Mihai Spiţa, Vlăduţ Antal şi Adina Rotaru.

Sceneta va putea fi urmărită de romaşcani şi la Biserica „Sfinţii Constantin şi Elena” (22 martie), Biserica „Ştefan cel Mare şi Sfânt” (29 martie), Biserica „Sfântul Gheorghe” (5 aprilie), Biserica „Sfântul Nicolae” (19 aprilie) şi Biserica „Sfinţii Ioachim şi Ana” (26 aprilie).

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • ortodox 7 ani ago

    Am fost duminica la biserica Sf. Vasile și am vizionat piesa de teatru. Mi s-a părut foarte interesantă și îi felicit pe copii și pe profesor pentru inițiativa. M-au pus pe gânduri pentru că eu merg în fiecare duminică la biserică dar nu am lecturat niciodată Biblia, de fapt nici nu o aveam în biblioteca și luni dimineață mi-am cumpărat Noul Testament. Felicitări și vă așteptăm cu următoarea piesă