Prima paginăActualitateNeamt

Specialiştii AJOFM se şcolesc în Spania

Dimensiune text

90 de specialişti ai agenţiilor judeţene de ocupare a forţelor de muncă (AJOFM) din judeţele Tulcea, Satu Mare, Covasna, Constanţa, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Suceava, Vaslui şi Neamţ au prevăzute şase vizite de studiu în localitatea spaniolă Gijon, pentru a prelua de la partenerii spanioli bunele practici în furnizarea serviciilor individualizate şi integrate clienţilor Serviciului Public de Ocupare din Principatul Asturias, situat în zona de nord a Spaniei. Până la această dată, au fost efectuate patru vizite de studiu, iar până în luna aprilie 2015 urmează să plece în Spania încă două grupuri, formate din persoanele selectate pentru identificarea şi preluarea de la partenerii spanioli de modele, tehnici, instrumente de furnizare personalizată şi integrată a serviciilor de ocupare.

Schimbul de experienţă şi internalizarea bunelor practici sunt de un real folos serviciilor publice de ocupare (SPO) din judeţele ţintă ale proiectului, deoarece, la ora actuală, se practică în mare măsură abordarea generală a clienţilor, fapt ce se reflectă în eficacitatea scăzută a serviciilor furnizate. Transferul de expertiză de la partenerii transnaţionali este util pentru întărirea capacităţii SPO de a furniza servicii orientate spre potenţialul şi nevoile clienţilor, având o abordare individualizată. Acest mod de acţiune va conduce la întărirea relaţiei dintre SPO şi clienţi, la o mai bună ancorare a serviciilor în mutaţiile de pe piaţa muncii şi la generarea de efecte pozitive pe termen lung asupra persoanelor fără loc de muncă.

Aceste vizite fac parte din proiectul „Eficienţă şi calitate în SPO-EC SPO”, implementat de AJOFM Tulcea, împreună cu o serie de partenerii naţionali şi transnaţionali.

COMENTARII

WORDPRESS: 0