Prima paginăSocial

Soluţii pentru centrele de îngrijire din judeţ

Soluţii pentru centrele de îngrijire din judeţ

Dimensiune text

 

centre2807 Ionel Arsene CJ Neamt directori centre de ingrijire DGASPCMiercuri, 27 iulie, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, Ionel Arsene, a continuat întâlnirile cu reprezentanţi ai unor domenii cheie pentru judeţul Neamţ. După ce, la începutul săptămânii, acesta a purtat discuţii despre problemele legate de absorbţia fondurilor europene şi asigurarea transportului pentru întreprinzătorii din Neamţ, miercuri a fost abordată problema asistenţei sociale în centrele existente în judeţ.

La discuţie au participat reprezentanţi ai centrelor de la Roman, Războieni, Păstrăveni, Bozieni, Tîrgu Neamţ, Ştefan cel Mare şi Oşlobeni, precum şi reprezentanţi de la Consiliul Judeţean şi cei din conducerea Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială. În cadrul întâlnirii, au fost inventariate problemele pe fiecare centru.

„Ceea ce am observat este că dificultăţi există, în principal, din cauza lipsei personalului. Totodată, s-a subliniat în cadrul discuţiei necesitatea reabilitării sau extinderii pentru majoritatea centrelor, în aşa fel încât să îndeplinească normele de funcţionare. În acelaşi timp, a fost adus în discuţie stadiul implementării diverselor proiecte finanţate de Uniunea Europeana sau de către Consiliul Judeţean. Principala concluzie desprinsă în urma întâlnirii este aceea legată de necesitatea regândirii sistemului de asistenţă socială de la nivelul judeţului Neamţ, în aşa fel încât să avem un sistem în conformitate cu normele în vigoare, dar, cel mai important aspect, să existe un sistem funcţional care să îşi poată atinge obiectivele. Prin urmare, ceea ce am stabilit pentru perioada următoare este ca, din subordinea Consiliului Judeţean, aceste centre să fie integrate în structura Direcţiei de Asistenţă Socială, în aşa fel încât să li se faciliteze funcţionarea, în special în privinţa obţinerii autorizaţiilor de funcţionare”, a precizat preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene.

Citește și:   Restricții de trafic pe străzile Ștefan cel Mare și Aprodu Arbore, în această săptămână

De asemenea, la finalul întâlnirii, s-a decis ca de la nivelul CJ să fie organizate vizite în teren pentru întocmirea fişelor de nevoi pentru fiecare centru, iar mai apoi să fie formulate propuneri de finanţare pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă acestea.

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0