Prima paginăSocial

Soluții pentru ca iarba cosită să fie ridicată pe loc

Soluții pentru ca iarba cosită să fie ridicată pe loc

Dimensiune text

 

Conducerea Primăriei municipiului Roman a dat în lucru găsirea unor soluții pentru ca iarba cosită de pe spațiile verzi dintre blocuri să fie ridicată pe loc. În acest moment, motocositoarele aflate la Primărie sau date pentru folosință asociațiilor de proprietari nu sunt prevăzute cu sistem de preluare a ierbii cosite, iar aceasta, lăsată câteva zile, produce, prin putrezire, disconfort locatarilor.

„Vom încerca să identificăm soluții la această problemă. Nu reușim să facem față ca, odată cu tăierea ierbii, aceasta să se ridice din urmă. Le-am cerut colegilor să facă propuneri și iarba să nu mai rămână pe domeniul public”, a declarat primarul Lucian Micu.

Cea mai optimă variantă este înlocuirea motocositoarelor, care fac și mult zgomot și sunt destul de greu de manevrat, cu mașinile clasice de tuns iarba, care au încorporați și saci care colectează iarba tunsă. În acest moment, doar în șase asociații de proprietari, din cele aproape 90 existente în Roman, s-au cerut motocoase pentru gospodărirea proprie, în restul orașului iarba fiind tunsă cu angajații Primăriei Roman.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0