Prima paginăSocialSanatate

Soluţii inedite pentru bazinul secţiei Recuperare

Dimensiune text

Conducerea Spitalului Municipal de Urgenţă Roman s-a arătat sceptică în ceea ce priveşte şansele ca bazinul din cadrul secţiei de Recuperare să funcţioneze vreodată.

Cu toate că, încă de la înfiinţare, spitalul a fost dotat cu acest bazin, el nu a fost niciodată pus în funcţiune, din cauza unor erori de proiectare. În timp, bazinul s-a degradat, iar unele elemente din dotare – cum ar fi cazanele sau o parte din instalaţii – au dispărut. Managerul interimar al spitalului, medicul Cătălina Pălăncianu, spune că, în cazul în care ar exista o şansă ca bazinul să fie pus în funcţiune, costurile ar fi enorme pentru instituţia sanitară. În acest context, managerul interimar al spitalului a apreciat că singura soluţie pentru a face util spaţiul respectiv este schimbarea destinaţiei şi transformarea lui într-un spaţiu neconvenţional.

„Momentan, pentru bazin nu există nicio şansă, pentru că acele pompe ale bazinului nu au funcţionat niciodată, iar bazinul s-a degradat. O soluţie ar fi să i se dea spaţiului o altă destinaţie, poate pentru birouri sau un centru de înfrumuseţare, cum sunt la spitalele civilizate din Occident. Se poate face o librărie, o bibliotecă, o cofetărie. Eu, dacă aş fi pacient, mi-aş dori un coafor. Oricum, ar trebui ca acolo să se facă ceva mai uman, nu ceva care să arate a spital”, a apreciat medicul Cătălina Pălăncianu.

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • ion 8 ani

    Cofetarie si coafor la spital?! Dar la niste sali de tratament nu v-ati gandit?

  • eu as vrea un bar sau… sau salon de fitnes nu credeti ca ar fi m,ai bine