Prima paginăNeamt

Șoferi mai prieteni cu paharul decât cu volanul

Dimensiune text

În cadrul unei acțiuni a Poliției Rutiere Neamț, peste 50 de șoferi au rămas fără permis ori s-au ales cu dosar penal după ce au condus băuți.

 

 

În perioada 3 – 9 iunie, lucrătorii Serviciului Rutier Neamț au acționat pe linia combaterii consumului de alcool, în cadrul campaniei preventive ” Alcohol – Drugs”, activitate coordonată de Organizația Polițiilor Rutiere Europene (TISPOL).

Scopul acestei acțiuni a fost reprezentat de reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul consumului de alcool, conștientizarea participanților la trafic asupra pericolului la care se expun atunci când circulă sub influența băuturilor alcoolice, precum și sancționarea nerespectării acestei obligații prevăzute de legislația rutieră.

Pe parcursul acțiunii, lucrătorii de poliție rutieră au reținut 21 de permise pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană care prezintă o concentrație alcoolică de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat și au constatat 30 de infracțiuni la regimul circulației, din care 15 prevăzute și pedepsite cu închisoare de la unu la cinci ani.

Spre exemplu, duminică, 9 iunie, în jurul orei 9.19, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Roman l-a depistat, pe DJ 207A, pe raza comunei Sagna, pe Mihai C., de 25 ani din Roman, în timp ce conducea un autoturism având o concentrație de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. În aceeași zi, în jurul orei 20.30, lucrători din cadrul Postului de Poliție Sagna l-au depistat, pe DC 65, pe raza comunei, pe Gheorghe L., de 61 ani, din comuna Sagna, în timp ce conducea un moped fără a deține permis de conducere. În ambele cazuri a fost întocmit dosar penal.

Serviciul Rutier Neamț recomandă conducătorilor auto să nu conducă autovehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice, în vederea prevenirii producerii de accidente de circulație.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0