Șofer din Moldoveni depistat băut la volan

HomeActualitateRural

Șofer din Moldoveni depistat băut la volan

 

Luni, 10 februarie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Români au documentat activitatea infracțională a unui bărbat de 35 de ani, pe care l-au reținut pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Conform IPJ Neamț, investigațiile au relevat faptul că, la data de 8 februarie, polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism care se deplasa pe DC 87, în localitatea Secuieni, iar întrucât conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-și deplasarea, echipajul de poliție a procedat la urmărirea acestuia, fiind oprit după aproximativ 1,5 kilometri.

„În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a stabilit că autoturismul a fost condus de un bărbat de 35 de ani, din Moldoveni. Cel în cauză a fost testat alcoolscopic, iar rezultatul a indicat o valoare de peste 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei. De asemenea, conform buletinului de analiză toxicologică, a reieșit că prima probă biologică de sânge prezenta o alcoolemie de 2,57 g/l, în timp ce a doua a revelat o alcoolemie de 2,30 g/l”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

În urma administrării probatoriului, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Astăzi, cel în cauză urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0