HomeNeamt

Societatea civilă ocupă funcții în ATOP

Vineri, consilierii județeni vor dezbate validarea componenței nominale a Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Neamț. Membrii ATOP sînt reprezentanți ai Consiliului Județean (CJ) Neamț, ai comunității și ai altor instituții, precum Inspectoratul de Poliție și Prefectura.

 

Rolul ATOP Neamț este acela de a contribui la elaborarea planului de activități și la fixarea obiectivelor și indicatorilor de performanță minimali, avînd ca scop protejarea intereselor comunității și asigurarea climatului de siguranță publică. Membrii ATOP sesizează și propun măsuri de înlăturare a deficiențelor din activitatea de poliție, fac propuneri pentru soluționarea de către organele de poliție a sesizărilor care le sînt adresate, referitoare la încălcarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, potrivit legii. Tot în sarcina ATOP revine și organizarea de consultări cu membrii comunităților locale și cu organizațiile neguvernamentale cu privire la nivelul de asigurare a securității și siguranței civice a comunității și elaborarea anuală a unui raport asupra eficienței activității unităților de poliție. Pentru activitatea lor, membrii ATOP sînt remunerați de CJ Neamț cu suma de 250 de lei brut pe ședință.

Prupunerile pentru noua componență a ATOP Neamț sînt următoarele: Daniela Soroceanu, subprefectul județului Neamț, Costel Paul Tablan, șeful Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț, consilierii județeni Constantin Sandu, Ciprian Constantin Șerban, Iulia Șerban, Mircea Pintilie, Daniel Vasiliu-Moise și Dionisie Dumitrașcu, Vasile Balcan, Petru Cucoș și Marius Mitrofan, ca reprezentanți ai comunității, alături de Marcel Gheorghiu, reprezentantul Corpului Național al Polițiștilor.

Comentarii

WORDPRESS: 0