HomeEducatieReligie

Slujbă de binecuvântare pentru copii la început de an şcolar

Miercuri, 16 septembrie, la ora 17.00, ÎPS Ioachim, arhiepiscop al Romanului şi Bacăului, invită copiii, părinţii şi cadrele didactice la Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Roman, pentru a participa la slujba de binecuvântare de la începutul anului şcolar. Evenimentul are loc în cadrul celei de-a III-a ediţii a proiectului „Lăsaţi copiii să vină la mine şi nu-i opriţi!”. La eveniment va participa preot doctor Dragoş Alexandru Munteanu, protopop de Roman, preoţi din Protopopiatul Roman şi sunt aşteptaţi inspectori şcolari din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ.

ÎPS Ioachim va săvârşi slujba de sfinţire a apei, va rosti rugăciuni de binecuvântare a copiilor la început de an şcolar, va dialoga cu ei şi va rosti un cuvânt de învăţătură.

Proiectul „Lăsaţi copiii să vină la mine şi nu-i opriţi” presupune ajutorarea elevilor cu situaţie materială precară, pentru a-şi putea continua studiile în condiţii optime. În acest an, proiectul a debutat pe 10 septembrie şi se va încheia pe 17 septembrie. În cadrul acestui proiect, elevii vor beneficia de rechizite, îmbrăcăminte şi ajutoare financiare.

Comentarii

WORDPRESS: 0