Prima paginăSanatate

Sistemul informatic al Casei de Asigurări, din nou nefuncțional

Dimensiune text

Sistemul informatic al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) a dat din nou bătăi de cap furnizorilor de servicii medicale în dimineaţa zilei de marţi, 12 ianuarie. Încă de la primele ore ale dimineţii, în jur de 08.30, CNAS a transmis că o componenta hardware s-a defectat şi a provocat întreruperea sistemului informatic.

„Componenta a fost izolată şi s-a început procedura de repornire a serverelor de baza de date şi reiniţializarea serverelor de aplicaţie. Estimăm că până la ora 10.30 sistemul va fi complet funcţional. Furnizorilor de servicii medicale, farmaceutice şi dispozitive medicale le recomandăm să restarteze aplicaţiile pe care le folosesc după ce anunţăm repornirea sistemului”, a fost mesajul transmis imediat după oprirea sistemului de către reprezentanţii CNAS.

În mai puţin de două ore, în jurul orei 10.00, eroarea a fost soluţionată, iar sistemul a redevenit funcţional. A fost, însă, suficient pentru ca, în această perioadă, să se acumuleze tensiune la uşile cabinetelor medicale, creată de faptul că pacienţii au fost nevoiţi să aştepte mai mult decât şi-au propus pentru a beneficia de un serviciu medical.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0