HomeActualitate

Sindicatele înființează centre de informare pentru profesori

Dascălii nemțeni vor avea la dispoziție, începînd din luna martie, 16 centre care să le permită accesul la o platformă educațională cu ajutorul căreia să se poată informa pe tema egalității de șanse și a discriminării.

 

 

Centrele vor fi înființate în cadrul proiectului „Promovarea prin activități inovatoare a egalității de șanse și de gen în cadrul organizațiilor partenerilor sociali, cu accent pe instituțiile de educație”, proiect finanțat din Fondul Social European – „Investește în oameni!”.

Coordonatorul proiectului este Sindicatul Liber al Lucrătorilor din Învățămînt și Cercetare Științifică (SLLICS) Neamț, iar parteneri, Federația Sindicatelor Libere din Învățămînt (FSLI), Uniunea Județeană a Sindicatelor Libere din Învățămînt Bistrița Năsăud, Fundación para el Estudio y Desarrollo del Este de Madrid – Spania, EFAL – Ente Formazione Addestramento Lavoratori – Italia, TILS Romania SRL și Camporlecchio Educational – Italia.

În zona Romanului, centrele vor funcționa la școala Secuieni, Colegiul Tehnic „Petru Poni”, școala de Artă integrată „Sergiu Celibidache”, Grupul Școlar „Vasile Sav” și Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”. „Sîntem în faza dotării acestor centre cu echipamentele tehnice necesare pentru a putea accesa platforma proiectului. Echipamentele vor fi funcționale în cel mult două săptămîni„, a spus Gabriel Ploscă, președinte al SLLICS Neamț.

Comentarii

WORDPRESS: 0