Prima paginăSocial

Și în 2018 se acordă tichete sociale romașcanilor defavorizați

Și în 2018 se acordă tichete sociale romașcanilor defavorizați

Dimensiune text

 

 

Vineri, 16 februarie, consilierii locali sunt chemați în ședința ordinară a Consiliului Local, pentru ordinea de zi figurând și proiectul privind aprobarea regulamentului de acordare a tichetelor sociale, în vederea achiziţionării de alimente şi medicamente pentru categoriile defavorizate.

Conform proiectului de hotărâre, de acest sprijin beneficiază orice familie în care cel puțin un membru este pensionar sau persoană cu handicap mediu, persoanele singure pensionare, persoanele singure încadrate în grad de handicap mediu care au domiciliul sau reşedinţa în municipiul Roman şi realizează venituri nete ce nu depășesc 700 lei/lună/membru de familie.

Față de anul trecut, când tichetele se dădeau în patru tranșe, în 2018 distribuirea tichetelor sociale se va face de două ori pe an. În schimb, valoarea tichetelor sociale a crescut la 70 de lei, față de 50 de lei cât a fost în 2017.

„Situaţia multor pensionari din Roman este destul de grea şi face ca aceştia să constituie una din categoriile sociale defavorizate, cu acces limitat la serviciile medicale de calitate sau la activităţile sociale şi de grup. Deşi majoritatea dintre ei au peste 30 de ani de activitate profesională, pensia nu le este suficientă pentru a plăti toate cheltuielile de întreţinere şi hrană. Lipsa unor fonduri suficiente, care să le asigure un trai activ şi decent, îi aduc pe seniorii noştri în situaţia ca, după o viaţă de muncă, să solicite ajutor pentru a putea supravieţui. Obiectivul esenţial al protecţiei sociale îl constituie reintegrarea categoriilor sociale în viaţa normală, a creşterii capacităţilor lor de a face faţă problemelor dificile, a scăderii perioadelor de criză, prin mobilizarea eforturilor proprii”, se arată în expunerea de motive înaintată consilierilor locali spre aprobare.

Citește și:   Fără modificări în scenariul de funcționare pentru școlile din județ, din 27 septembrie

Dosarul cu actele doveditoare trebuie depuse la Direcția de Asistență Socială în perioada 1 martie 2018 – 16 martie 2018 pentru persoanele care doresc să beneficieze de acest beneficiu social pentru prima tranșă, care se acordă în preajma sărbătorilor de Paşte, și în perioada 1 noiembrie 2018 – 23 noiembrie 2018, pentru persoanele care doresc să beneficieze de acest beneficiu social pentru a doua tranșă, care se acordă în preajma sărbătorilor de Crăciun.

 

 

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 2
 • panteistul 4 ani

  deci se dau in doua transe dar tot patru tichete doua la pasti si doua la craciun,caci altfel patru tichete a 50 de lei =200lei,doua tichete a 70 de lei=140lei ,daca e asa rezulta o reducere de 60 de lei fata de anul trecut ,sa vedem cum trece de consiliul asta cu program auster dar banii de vizite sunt pt. primarele ,o sa zica ca merge in interesul comunitatii ca a fost invitat pe banii cui ,iar ma intreb sa vedem ce raspunsuri o sa primim !!!!!!!

 • alexandra 4 ani

  in bucuresti se acorda in fiecare luna un stimulent pt handicapati in valoare de 500 lei dat din fondul primariei.este o discriminare nu?
  se acorda din luna noiembrie 2017
  .