Și-a pierdut viața după ce s-a intoxicat în beci

HomeActualitate

Și-a pierdut viața după ce s-a intoxicat în beci

 

Un bărbat din Cotu Vameș și-a pierdut viața, la finalul săptămânii trecute, după ce s-a intoxicat cu gazele rezultate la fermentarea vinului.

Sâmbătă, 21 octombrie, la ora 7:31, pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman au fost anunțați, prin 112, despre faptul că un bărbat de 61 de ani a fost găsit decedat în beci satul Cotu Vameş, în comuna Horia. La locul indicat de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri militari, cu o autospecială de stingere. Salvatorii au intervenit pentru degajarea bărbatului decedat în beci, intoxicat cu gazele rezultate în urma fermentaţiei vinului.

A fost al doilea caz de intoxicație cu dioxid de carbon rezultat la fermentarea vinului, semnalat la 112 în Neamț în cursul săptămânii trecute. Însă, în acest caz, petrecut miercuri, 18 octombrie, în satul Siliștea, din comuna Români, bărbatul căzut în veci a fost salvat la timp de membrii serviciului voluntar pentru situații de urgență.

„Pentru a evita cazurile de intoxicaţie cu dioxid de carbon, acumulat în spații închise, pe timpul fermentării vinului, ISU Neamț vă recomandă: nu puneţi mustul la fermentat în spaţii închise; nu intraţi în încăperile în care fierbe vinul, fără a asigura o ventilaţie corespunzătoare; anunţaţi pe cineva că veţi intra într-o astfel de încăpere; verificaţi concentraţia de oxigen din încăperea în care intraţi, prin aprinderea unei lumânări. În cazul în care se va stinge, înseamnă cu nu există suficient oxigen; nu intraţi în încăperea în care există deja o victimă fără echipament de protecţie pentru că este posibil să vă intoxicaţi şi dumneavoastră; sunaţi la 112 în orice astfel de situaţie”, precizează reprezentanții ISU Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0