ShoeBox Roman – Dăruiți cutii cu daruri copiilor care nu au de niciunele

HomeSocial

ShoeBox Roman – Dăruiți cutii cu daruri copiilor care nu au de niciunele

Fiecare dintre noi poate face o bucurie unui copil, iar campania ShoeBox Roman se află deja la cea de-a VI-a ediție și, de-a lungul anilor, sute de copii au avut sărbători adevărate, pentru că au primit daruri pe care părinții lor nu și le permit să le cumpere.

”Mii de mulțumiri tuturor care alegeți să vă implicați în a face fapte frumoase, fapte bune, pentru a trezi emoții frumoase, pozitive și pline de bucurii în sufletele de copii. Vin către voi cu o nouă listă de copilași în așteptarea unei surprize la cutie: Darius 9 ani, Cosmin 9 ani, Darius 9 ani, Andrei 9 ani, Mihăiță 9 ani, Lavinia 9 ani, Felicia 9 ani, Paula 9 ani, Cristina 8 ani, Larisa 8 ani, Ana 7 ani și Izabela 7 ani.

Ai nevoie de:

  • o cutie goală de pantofi (corpul şi capacul), hârtie de împachetat cadouri

  • timp şi/sau bani pentru a cumpăra lucrurile pe care vrei să le dăruieşti unui copil de vârstă şi genul ales de tine

  • înveleşte frumos în hârtie cutia şi capacul ei, fiecare separat, apoi pui în cutie tot ce ai pe suflet să cumperi.

Ai mai jos câteva sugestii:

  • dulciuri (ex.ciocolată, biscuiţi, napolitane), dar NU ceva perisabil (ex.banane, portocale, iaurt)

  • articole şcolare: caiete de scris, creioane colorate, un ghiozdan, un penar sau orice altcevajucarii potrivite pentru vârsta şi sexual copilului

  • produse de igiena personală: perie şi pastă de dinţi, săpun, şampon, gel de dus

  • o felicitare de Crăciun pe care să scrii câteva rânduri pentru copilul care va primi cutia de la tine (eşti liber să pui datele tale de contact şi să păstraţi legătura în continuare)

  • articole de îmbrăcăminte: un fular, căciulă, ciorapi groşi, mănuşi sau orice altceva de acest fel

  • poate o lumânare parfumată care să le amintească şi lor de mireasma Crăciunului, însă fără chibrituri, nu cumva să facă vreo ispravă copiii … Lumânarea nu trebuie să fie neapărat ceva “fancy”, ci una “folosibila” (mulţi dintre ei NU au nici măcar curent electric)

  • orice alt cadou de care ştiţi că s-ar bucura copiii voştri sau de care v-aţi fi bucurat voi dacă eraţi în locul lor

Dacă aveți aleasă o grupă de vârstă și genul copilului pentru care vă gândiți să faceți cutia, încercați să sortați produsele să poate fi folosite când sunt primite (mărimi corespunzătoare la hăinuțe etc). Acum ajung la o chestiune sensibilă: nu puneți în cutii lucruri pe care nu v-ar plăcea nici vouă să le primiți. Toate lucrurile trebuie să fie noi. Lucrurile care nu mai pot fi folosite au un loc pe care îl cunoaștem cu toții: se aruncă la gunoi. Fă un cadou așa cum ți-ar place să-l primești și tu, nu fă curățenie în casă pentru că mai apoi să dai ce e “de aruncat””, anunță reprezentanții ShoeBox Roman.

Povestea ShoeBox pleacă din 2007, din Cluj, acolo unde inițiatorii proiectului s-au gândit și la copiii la care nu ajunge Moș Crăciun, dar ei au nevoie de surprize, dar mai ales de lucruri utile. „Începută în 2007 în familie, ca să-l învățăm pe băiatul nostru să împartă din jucăriile și hăinuțele lui cu alți copii, mai săraci din bloc, dusă apoi la zona orașului Cluj Napoca (făceam «reclamă» în status de yahoo messenger și grupuri de mail), în 2013 ajungând să adunăm 30.669 de cutii, de la românii din 8 țări, 66 de orașe și 107 centre de colectare, iar in 2014 depăşind deja 40.000 de cutii, proiectul ShoeBox reprezintă o încercare minusculă de a face lumea un loc mai frumos. În fiecare an, în preajmă sărbătorilor de Crăciun, vrem să punem un zâmbet pe chipurile a zeci de mii de copii sărmani din orașele în care locuim. Dar din dar se face Raiul – spune zicala și eu zic: cutie din cutie se schimbă realitatea unui copil sărman, în prag de Crăciun.”, se arată pe site-ul oficial al proiectului – www.shoebox.ro.

De pe pagina de Facebook a proiectului din Roman, https://www.facebook.com/ShoeBox-Roman-256472977872330/, puteți vedea imagini de la campaniile ShoeBox din ultimii patru ani din zona noastră.

Cutiile cu daruri pentru copii pot fi duse la Grădinița cu Program Prelungit nr. 6 a Colegiului Tehnic „Petru Poni” de pe strada Roman Vodă (link locație) sau pe strada Mihai Jora nr.12 Roman (link locație)