Prima paginăActualitate

[VIDEO] Sesizări penale după tăieri ilegale de arbori

[VIDEO] Sesizări penale după tăieri ilegale de arbori

Dimensiune text

 

 

Garda Forestieră Suceava, în raza căreia de competență se află și județul Neamț, a inițiat un control de fond, ca urmare a unei sesizări, la un canton silvic din cadrul Ocolului Silvic Gîrcina, județul Neamț, la începutul lunii aprilie, informează un comunicat al Gărzii Forestiere Suceava.

Astfel, până la această dată, specialiștii silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava au identificat, în cadrul controlului de fond, un număr de 1.381 de cioate provenite din tăieri ilegale executate în ultimii 2 – 3 ani, cu un volum total ce depășește 500 de metri cubi.

„Facem precizarea că verificările continuă în cadrul cantonului. Având în vedere aspectele constatate, Garda Forestieră Suceava a formulat două sesizări penale pentru tăieri ilegale de arbori, către Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, și a inițiat, de asemenea, un control complex la Ocolul Silvic Gîrcina, în vederea identificării cauzelor ce au dus la producerea acestui prejudiciu, precum și pentru analiza activității acestui ocol silvic”, mai precizează comunicatul Gărzii Forestiere Suceava.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0