Prima paginăSocialSanatate

Serviciile Spitalului Roman sunt apreciate de cetăţenii străini

Dimensiune text

Un cetăţean italian laudă personalul medical al Spitalului Roman, care a tratat cu precizie şi promptitudine un caz nerezolvat în Italia.

Massimo Monaco, un cetăţean italian, cu rezidenţă în Elveţia şi în România, venit la Roman cu afaceri, a rămas impresionat de serviciile medicale de la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman. „Doresc să mulţumesc personalului Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, care a dovedit profesionalism şi dedicaţie pentru munca prestată pentru pacienţi”, apreciază cetăţeanul italian.

Potrivit acestuia, mama sa, care s-a mutat şi ea în Roman din luna decembrie a anului 2013, suferă de o boală incurabilă. După şase ani de chimioterapie, a căpătat şi o infecţie foarte gravă la un picior. Timp de doi ani, a fost tratată la un spital din Italia, din localitatea Como, fără ca tratamentul să dea vreun rezultat. „După o săptămână de la sosirea mamei mele în Roman, am dus-o la control la Clinica din Barticeşti. Acolo, medicul Andreea Molodoi a decis ca, din cauza stării grave în care se afla, mama mea să fie internată în spital, pentru a primi asistenţă medicală de urgenţă. Aşa am ajuns la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman, în atenţia medicul chirurg Emanuel Molodoi. După numai o săptămână, datorită profesionalismului cadrelor medicale de la secţia de Chirurgie, precum şi al domnului doctor Emanuel Molodoi, s-au observat rezultate foarte bune, iar astăzi, la distanţă de trei luni, infecţia a fost oprită, rana este vindecată în proporţie de peste 60%, iar durerile mamei au dispărut complet. Vreau să subliniez că aici, la Roman, au reuşit să facă ceea ce în spitalul din Italia nu au reuşit. Medicii de acolo nu au fost în stare să îşi dea seama că era strict o problemă de chirurgie, nu de dermatologie, aşa cum au crezut ei”, povesteşte Massimo Monaco.

Citește și:   52 de elevi și 13 angajați din învățământ cu infecție COVID-19, 31 de clase în sistem online în județul Neamț

Medicul Emanuel Molodoi nu a dorit să comenteze despre acest caz, dar s-a arătat încântat de faptul că mai există persoane care ştiu să aprecieze nu numai serviciile de la Spitalul Roman, ci sistemul medical românesc.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0