HomeActualitate

Serbările de 1 Iunie, boicotate de ploaie

Ploaia a stricat planurile cadrelor didactice de a organiza, cu ocazia zilei de 1 Iunie, diverse activităţi în aer liber cu copiii. Astfel, activităţile artistice şi recreative au fost restrânse şi s-au desfăşurat în clase, în sălile de sport şi de festivităţi, acolo unde acestea există.

 

 

Autorităţile locale de la sate au invocat lipsa banilor, atunci când a fost vorba de alocarea unor fonduri pentru a oferi copiilor un cadou dulce de ziua lor.
Ionel Stoleru, primarul comunei Văleni, nu este de acord cu această atitutidine şi spune că pentru copii se găsesc întotdeauna bani, chiar dacă bugetul este redus. „Vom cumpăra dulciuri pentru copiii din unităţile şcolare ale comunei Văleni, pe care le vom oferi, luni, 3 iunie. Este o acţiune pe care o facem în fiecare an. Nu am neglijat niciodată copiii. În fiecare an am alocat fonduri de la bugetul local pentru a le face o bucurie”, a precizat Ionel Stoleru, primarul comunei Văleni.

Dacă pentru cei mai mulţi dintre copiii de la oraş, ziua de 1 Iunie va fi un răsfăţ, pentru cei de la sate ziua este lăsată, de regulă, în grija dascălilor şi a autorităţilor locale.

În timp ce în comuna Văleni autorităţile locale vor îndulci, pentru o zi, şcolarii, în celelalte comune dascălii sunt cei care scot bani din buzunar pentru a sărbători ziua de 1 Iunie. „Preşcolarii şi şcolarii din ciclul primar au primit dulciuri şi au jucat jocuri interactive. Vremea nu a ţinut cu noi şi elevii de la ciclul gimnazial şi liceal nu au putut participa la întreceri sportive şi recreative, aşa cum ne propusesem. Aceste activităţi vor fi reprogramate odată ce vremea ne va permite”, a spus profesoara Iuliana Spătariu, directorul Liceului Tehnologic Valea Ursului.

Comentarii

WORDPRESS: 0