HomeActualitateRoman

Sensul giratoriu de la Dedeman se face anul acesta

Autorităţile locale vor să facă anul acesta sensul giratoriu de la ieşirea din Roman spre Iaşi şi Suceava. Sensul giratoriu ar face optimă ocolirea oraşului pentru cei care vin dinspre Vaslui. Devizul de lucrări pentru sensul giratoriu a fost actualizat cu noua TVA de 20%. Documentul va fi aprobat de consilierii locali în proxima şedinţă a legislativului local.

„Se va scoate lucrarea la licitaţie. Bine-ar fi să obţinem o finanţare externă, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Dacă nu se va putea, va fi făcută din buget local. Nu se poate da drumul la artera Roman-Est fără să avem acel sens giratoriu. Pentru că se mută tot traficul de pe Vaslui acolo şi, odată, ar fi asta o problemă. Va fi foarte aglomerat şi, atunci, în lipsa unui sens giratoriu, acolo se vor face blocaje şi s-ar putea să avem şi evenimente în zonă. Dacă nu se face acest obiectiv, artera Roman-Est nu-şi atinge parametrii. Vă daţi seama, şi ca să virezi spre Vaslui venind dinspre Iaşi, şi viceversa, venind dinspre Plopilor spre Bacău sau spre Iaşi, fără un sens giratoriu ar însemna să avem blocaje. Mai ales că vorbim aici de camioane şi nu vorbim de trafic uşor, de autoturisme”, a afirmat Ovidiu Bojescu, city-managerul municipiului Roman.

Astfel, investiţia va trebui terminată anul acesta, pentru a se da în folosinţă în acelaşi timp cu artera Roman-Est. Realizarea sensului giratoriu din zona Dedeman a fost estimată la 1.756.000 de lei, dar preţul final va fi, cel mai probabil, mai mic, pentru că lucrarea se va scoate la licitaţie.

Comentarii

WORDPRESS: 1