Sense și Pianul Călător, dialog creativ între muzică și modă

HomeAdvertorial

Sense și Pianul Călător, dialog creativ între muzică și modă

 

Moda este, fără îndoială, domeniul în care arta și industria se împletesc cu succes. De la culori și desene până la produsele finale din magazine, orice model creat de un designer reprezintă un parcurs creativ ingenios. Sense, marca românească prezentă în moda românească încă din anul 2007, este un nume cunoscut, atât prin colecțiile mereu noi, semnate Andreea Tincu, cât și prin evenimentele naționale, unde își oferă sprijinul important.

 

Pasiunile celor doi manageri, Sorin și Cristina Chiriac, în domeniile sport și muzică, au prins viață cu ajutorul modei. Mai întâi a fost Olimpiada de la Beijing (2008), când Sense a realizat toate ținutele de călătorie și defilare ale sportivilor români, apoi în 2016 a fost înființat Clubul de tenis A.C.S. Tenis Sense Roman, iar din 2013 Sense este principalul sponsor al turneelor „Pianul Călător” și „Duelul Viorilor”. Dragostea pentru muzică a Cristinei Chiriac și bucuria de a sprijini cultura românească sunt coordonatele care au stat la baza acestei decizii. „Sprijinul și promovarea culturii reprezintă un principiu important în filosofia noastră. Cultura reprezintă unul dintre elementele de bază al educației unui popor, fără aceasta suntem săraci atât intelectual, cât și spiritual”, ne declară Cristina Chiriac.

Sponsorizările evenimentelor sau lucrărilor artistice de către brandurile importante reprezintă o practică des întâlnită în lumea modei internaționale. De exemplu, celebra Fontana di Trevi a fost restaurată prin donațiile casei de modă Fendi, iar Chanel este sponsorul principal al Festivalului de Film Tribeca.

Pianul Călător, turneul extraordinar al pianistului Horia Mihail, nu este un eveniment ușor ca logistică. Pianul călător îl va însoți efectiv pe artist în călătoria către unele dintre aceste orașe, și anume către acelea în care nu există piane de concert performante. Concertul revine după succesele repurtate în primii șase ani cu o nouă ediție, ce se va desfășura în perioada 5 aprilie – 4 mai 2017, în 15 orașe din România și în Chișinău.

Turneul Pianul Călător are atât scopul de a aduce bucurie melomanilor, cât și și obiectivul generos de a dărui unui oraș un pian de concert, cu drept de folosință pentru următorii ani. În urma celui de-al șaptelea turneu, Pianul Călător va rămâne la Caracal, oraș care a găzduit în frumoasa sa sală de teatru mai multe spectacole, publicul umplând-o de fiecare dată și răsplătind artiștii cu multe aplauze, ceea ce arată apetența sa pentru muzică de calitate.

Din momentul în care Pianul Călător va fi încredințat comunității spre folosință pe o durată determinată, alte evenimente muzicale de marcă vor fi posibile în oraș.

La Tulcea, Roman, Deva și Alba Iulia, pianistul se va reîntâlni și cu celelalte piane călătoare, rămase acolo în anii 2013, 2014, 2015 și 2016. Traseul turneului va putea fi urmărit pe www.pianulcalator.ro sau pe frecvențele posturilor publice de radio. În această ediție pianistul Horia Mihail ne invită la vals, în repertoriu regăsindu-se adevărate bijuterii muzicale ale unor compozitori precum: Schubert, Brahms, Dvorak, Chopin, Ravel, Debussy.

Sense oferă, prin intermediul unui concurs, și o ținută pentru concert, pe care câștigătoarea o va alege din colecția Sense Limited Edition. Colecția reprezintă o linie exclusivistă, creată pentru ocaziile speciale, și se remarcă prin rafinament, croieli complexe și detalii elaborate, ținutele fiind realizate din materiale prețioase, cu accesorii de cea mai bună calitate.

Pentru doamnele care participă la concerte, Sense a pregătit și alte surprize speciale, pe care va invităm să le descoperiți pe ritmurile muzicii clasice!

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0